ERKJENTE LITT SKYLD: Den drapssiktede 33-åringen innrømmet i Oslo tingrett at han delvis utøvde vold mot én samboer og at han var voldelig mot en annen eks-kjæreste. Foto: Nils Bjåland

Drapssiktet mann (33) dømt for familievold

Den 33 år gamle mannen er siktet for drapet på musikeren
Paul Simmons (25). Nå er han dømt til fengsel for familievold.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dommen fra Oslo tingrett er satt til to år og to måneders fengsel. I tillegg må 33-åringen betale 100.000 kroner i oppreisning til de to fornærmede ekssamboerne.

I løpet av rettssaken for tre uker siden forklarte de to ekssamboerne seg om kortvarige og turbulente forhold med 33-åringen – preget av trusler, raseriutbrudd og vold.

Tingretten har lagt disse forklaringene til grunn i dommen og mener at de to ekssamboerne har «levd under et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold».

– Fikk betydelige psykiske problemer

Ekssamboerne forklarte også at dette regimet førte til at de medvirket til handlinger de ellers ikke ville ha gjort.

«Retten viser her til at de begge følte seg tvunget til å medvirke til forsikringsbedragerier og til å ta opp lån som påførte dem betydelige gjeldsforpliktelser. (…) Det skal også bemerkes at begge ekssamboerne fikk betydelige psykiske problemer som følge av det som de ble utsatt for.», står det i dommen.

Den drapssiktede 33-åringen ble også dømt for vold mot en ekskjæreste, grovt tyveri og noen andre mindre forhold.

«I samtlige tilfelle – etter først å ha stiftet bekjentskap med dem på nettet – fremsto han som hyggelig og omtenksom og han ga samtidig inntrykk av å være meget velstående. Da han hadde greid å vinne deres tillit, startet mishandlingen av dem og han greide også å utnytte dem økonomisk.», står det i dommen.

Siktet for drap og drapsforsøk

Det mest alvorlige forholdet i hans karriere er siktelsen han har mot seg for å ha drept musikeren Paul Simmons. Saken er fortsatt under etterforskning og gjelder også et drapsforsøk mot en Oslo-mann (50).

Her er han siktet sammen med sin kompanjong, en 35 år gammel mann fra Bergen, også han med en omfattende historikk med løgner, svindel og bedrag.

Under familievoldssaken i Oslo tingrett mottok VG et håndskrevet brev fra den drapssiktede 33-åringen. Her la han all skyld på sin tidligere kamerat og nektet straffskyld.

33-åringens forsvarer, advokat Hans Olav Bytingsvik, har ikke besvart VGs henvendelser mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder