VOKSER: Arbeiderpartiet, med statsminister Jens Stoltenberg og nestleder Helga Pedersen i spissen, går fram på ny måling. Foto: Scanpix

Ap fram på ny måling

Arbeiderpartiet går fram 2,6 prosentpoeng til 33,6 prosent på en fersk meningsmåling.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Partiet får en oppslutning på 33,6 prosent og er med det landets største parti i målingen som er utført av Norfakta for Nationen og Klassekampen.

Regjeringskollega Senterpartiet får 4,7 prosents oppslutning, en oppgang på 0,1 prosentpoeng, mens Sosialistisk Venstreparti faller 1,4 prosentpoeng til 5,5 prosent.

De rødgrønne regjeringspartiene ville fått 78 mandater på Stortinget om målingen hadde vært valg. Det trengs 85 mandater for å få flertall.

- Dette viser jo først og fremst at meningsmålinger kan gå opp og ned, men også at vi kan vinne valget, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Klassekampen.

Les også:Stoltenberg: - Ingen avklaring i Aker-striden

Tror på støtte

Han vil ikke spekulere i om striden rundt Aker Solutions har styrket regjeringen, men tror velgerne støtter eierskapspolitikken.

- Jeg tror regjeringen har bred støtte for sitt arbeid for å sikre arbeidsplasser gjennom statlig eierskap. Og jeg tror at når Høyre prøver å bruke dette som argument mot statlig eierskap generelt, så er mange uenig med dem, påpeker Stoltenberg.

Les også:Ap-politikere: - Røkke-saken ødelegger ikke landsmøtet

Bare én plan

Statsministeren sier at han er opptatt av at alle de tre regjeringspartiene skal gjøre gode valg til høsten.

- Selv om Ap går fram, og ligger over valgresultatet, så er det klart at vi ikke er fornøyd før vi får stortingsflertall sammen med de andre to partiene, sier Stoltenberg, og understreker Ap kun har én plan, nemlig å vinne valget sammen med Sp og SV.

Les også:Flere fylkesledere mener Jens må dumpe damene

Stabilt Frp

Fremskrittspartiet tilbake 0,3 prosentpoeng til 27,7 prosent på målingen, men har på tilsvarende målinger de siste månedene vært stabilt rundt 28 prosent.

Høyre går tilbake 0,6 prosentpoeng til 14,1 prosent, identisk med stortingsvalget i 2005.

Venstre øker med 0,6 prosentpoeng til 5,3 prosent, mens Kristelig Folkeparti faller 0,3 prosentpoeng til en oppslutning på 6,6 prosent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder