LEKKET TIL HRS: Politiet jobber ut fra at en tjenesteperson har lekket det interne nyhetsbrevet til HRS. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Lekkasje i Oslo-politiet oversendt til Spesialenheten

Et internt nyhetsbrev med navn, bilder og detaljer fra pågående etterforskninger i Oslo-politiet er lekket til innvandringskritiske Human Rights Service.

  • NTB

Oslo-politiet anser saken som alvorlig og har oversendt den til Spesialenheten for politisaker, skriver nettavisen Filter Nyheter.

Nyhetsbrevet ble sendt fra etterforskerne i prosjektet Trygge Grønland til en rekke politifolk 12. juli i år, og akkurat denne utgaven var utformet som en etterligning av VG, med navnet TG – forkortelsen på prosjektnavnet.

Nyhetsbrevet inneholder både intern humor og meningsytringer. I tillegg presenteres blant annet flere titalls navn på mistenkte i pågående etterforskninger, spaningsbilder, etterretningsopplysninger og fotografier av beslag som ikke er offentlig kjent. Hele dokumentet ble sendt videre til den innvandringskritiske gruppen Human Rights Service (HRS), som torsdag startet publisering av deler av innholdet.

HRS har riktignok valgt å skjerme de kriminelle som omtales – «noe annet kan kanskje føre til at de samme blir tilført enda flere rettigheter», skriver HRS-leder Rita Karlsen i en artikkel på gruppens nettside.

Ifølge Filter Nyheter jobber Oslo politidistrikt ut fra en antakelse om at det er en tjenestemann eller -kvinne som har oversendt de sensitive opplysningene til HRS.

– Opplysninger for internt bruk skal selvsagt ikke ut til offentligheten. Enhver lekkasje i politiet kan skade tilliten og troverdigheten vår, uavhengig av om lekkasjen skjer til politiske aktivister eller til etablerte medier. I ledelsen gjør vi det vi kan for at slike opplysninger ikke skal spres til andre enn dem som er ment å lese dem, skriver politiinspektør Tore Soldal, som er områdesjef for Tøyen/Grønland, i en epost til Filter Nyheter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder