Foto: Google

Her er årets aprilspøker

Del dine beste og verste aprilsnarrhistorier

(VG Nett) I dag er dagen for å prøve å lure folk. Her er en oversikt over gode og mindre gode aprilspøker.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Har du lurt noen i dag, eller er du blitt lurt selv? Har du sett gode eller dårlige spøker i norske nettaviser eller andre steder? DEL DIN HISTORIE HER

P4 har sak på at bilister nå har funnet løsningen på å slippe bompengeavgift, noe som frustrerer veimyndighetene.

«Autopassbrikkene som brukes i de fleste av landets bomringer slår nemlig ikke ut dersom bilister tuter i det de passerer. Dette er en ordning ment for å hindre bomavgift for utrykningskjøretøy med sirenene på.»

GD.no melder at noe gikk forferdelig galt under innspillingen av andre sesong av suksesserien Lilyhammer. Nå må to scener tas opp på nytt, og julegata må settes opp igjen. Folk oppfordres til å møte opp i Lillehammer sentrum mandag kveld.

- Vi trenger 100 til 200 blide mennesker, barn og voksne, i vinterklær, noen med handleposer, forteller Johan Arne Wiezinski i produksjonsselskapet, ifølge avisen.
Bergensavisen varsler at jordrotter har ødelagt gressmatten på Brann stadion, og at det nå skal legges kunstgress.

- Ganske uvanlig, men rotter gjør sånt av og til, sier Sveinung Torlei ved zoologisk fakultet på Universitetet i Bergen til avisen.

Varden melder at Skien kommune skal sette opp Norges første sykkel-bomstasjon, mens Telemarksavisa melder at Justin Bieber skal holde konsert på Skagerak Arena i september.

I en pressemelding varsler Nortura at de skal markere at det er 50 år siden den berømte Donald-historien «Eggemysteriet» først utkom i Norge, og at Prior og Donald Duck & CO derfor inngått samarbeid og produsert et prøveparti med firkantede egg.

- Vi synes firkantede egg er en morsom tanke og klarte ikke å si nei da Donald kontaktet oss. Oppdraget har vært krevende, spesielt med tanke på at høna som verper både skal ha det bra og samtidig være stolt over at hennes egg blir annerledes, sier konserndirektør i Prior, Kjell S. Rakkenes.
Haugesunds Avis ber sine om å nyte denne fridagen, for fra 2014 blir 2. påskedag vanlig arbeidsdag, melder avisen. Dette er en del av prisen nordmenn må betale for å være tilknyttet EU gjennom EØS-avtalen.

«Etter det Haugesunds Avis forstår, var regjeringen innstilt på å ta dissens, men tilbakemeldingen fra Brussel er at ostetollsaken er så belastende at ny dissens på toppen av et allerede anstrengt forhold vil bli oppfattet som «meget upassende».»

SAS har følgende melding på sin Facebook-side: «SAS fortsetter å satse på sosiale medier! Som første flyselskap i verden installerer vi nå 'Like'-knapper ombord på våre fly. Gi et Like om du liker.»

Ikea bruker Facebook-siden sin til å tilbakekalle feilutsendte unbrakonøkler for venstrehendte.

«Hvis du ønsker å bytte den til en høyrehåndsnøkkel kan du gjøre dette i våre varehus.»

På nettsidene til Illustrert vitenskap kan vi lese om at kinesiske forskere i all hemmelighet har overrasket paleontologer i resten av verden med å ha klonet en T. Rex-dinosaur.

Rogaland politidistrikt varsler at de har besluttet at alle ledere skal bistå med helgejobbing på sykkelpatruljen hver 14. dag.

- Se dem i nytt utstyr på torget i Stavanger kl. 12! oppfordres det på Twitter.

Politikollegene i Oslo bruker også Twitter for å få ut sin aprilspøk.

«Oslo politidistrikt har besluttet å avslutte vår Twitterkonto f.o.m. 8.4.13 kl 0900. Dette for å frigjøre ressurser til viktigere oppgaver.», skriver de til sine 86.000 følgere.

Google bruker 1. april til å «lansere» sin nye tjeneste, Google Nese, hvor du rett og rett og slett kan lukte på verden.

«Du tror det ikke før du lukter det.», skriver de.

Østlands-Posten i Larvik melder av bikkjedritt og sigarettsneiper har omgjort Larviks perler til en svinesti, og at Larvik kommune nå innfører totalforbud for bikkjer og røykere langs gåstien i Indre havn.

På forskningssiden Kollokvium.no spekuleres det i om sisyfosfaktoren kan revolusjonere forvaltning og likestilling.

«Er jobben din kjedeligere enn andres? Gjør du virkelig mer husarbeid enn ektefellen? Nå kan du finne det ut. Norske forskere introduserer et nytt, forskningsbasert verktøy: Sisyfosfaktoren. Med den kan du beregne hvor slitsomt og rutinepreget livet ditt er.»

Språktilsynet melder at NRK har sendt ut en pressemelding om at de skal opprette en egen nynorskkanal.

«Me har hatt ei stø line med Sameradioen i fleire år og nå skal me halda fram med liknande løysing for nynorskfolket og venene deira. Me ottast berre at einskilde lyarar vil freiste å slå av radioen når nynorskkanalen kjem på lufta. Dette er det teke tekniske åtgjerden mot.», sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i den angivelige pressemeldingen.

Treningssenterkjeden Sats har annonsert den nye treningsformen «Real Animal Workout»,

- Ved helt enkelt å gå som en krabbe, crunche som en reke og hoppe som en fisk på land vill du forbedre styrken overalt i kroppen og øke din utholdenhet, sier Fredrik Sjøberg i Sats.

PS! I VG deler vi gjerne andres gode aprilspøker med leserne, men publiserer av prinsipp ikke aprilsnarrer selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder