Siktet har falske minner om Tina-drapet, ifølge rapport

INNENRIKS

Mannen som er hovedkilden til de nye opplysningene i Tina-saken, gjengir falske minner om drapet, ifølge psykiaterne som har undersøkt ham.

  • NTB
Publisert:

En av konklusjonene i rapporten etter den psykiatriske undersøkelsen er at mannen har utviklet falske minner om drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000. Det opplyser mannens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, til NRK.

Kommentar: Politiets mareritt

Nå ber forsvareren om at saken mot 37-åringen blir henlagt.

– Det er ingen bevis som tilsier at hans forklaringer i avhør er riktige. Da gir konklusjonen seg selv, nemlig at saken må henlegges, sier Torstrup.

Fire personer er siktet for drapet på Jørgensen, etter at 37-åringen gikk til politiet med opplysninger som omfattet ham og tre andre. Alle fire nekter straffskyld, og 37-åringen skal i avhør ha vært uklar når det gjaldt hvem som sto bak drapet og hendelsesforløpet drapsnatten.

Stor VG-spesial: Det uløste drapet på Tina Jørgensen

9. oktober ble de fire løslatt fra varetekt, men siktelsen ble opprettholdt.

– Vi har ingen kommentar til om saken nærmer seg en eventuell henleggelse. Vi etterforsker saken, og jeg vil gå gjennom alle bevis når saken er ferdig etterforsket, sier politiadvokat Herdis Traa i Rogaland politidistrikt.

Her kan du lese mer om