SVIDD SENG: En student fikk seg en ekkel opplevelse da han tirsdag morgen våknet til at den splitter nye powerbanken hans hadde satt fyr på sengen. Foto: Privat

Ekstralader tok fyr: Slik så soverommet ut da studenten våknet

Rektor: – Dette kunne gått skikkelig ille

Delte ut powerbanker til 780 studenter i seks byer

En student ved Høgskolen i Volda fikk seg trolig en overraskelse da en powerbank til telefonen tok fyr ved siden av sengen mens han lå og sov.

Den oppladbare batteripakken var delt ut på skolen av Hold i samarbeid med Norsk Tipping.

– Dette kunne gått skikkelig ille. Jeg har snakket med han som fikk laderen, og det ser heldigvis ut som det går bra med ham. Han har vært på legesjekk i dag, men jeg har ikke vært i kontakt med ham etter det, sier rektor Johann Roppen ved Høgskolen i Volda til VG.

I etterkant av episoden har skolen gått ut med en advarsel til sine studenter, der de ber om at de ikke bruker powerbanken. Studenten fikk batteripakken mandag da Hold delte de ut på høgskolen. Dagen etter våknet han opp til at den hadde satt fyr på sengen hans.

Studenten ønsker ikke å uttale seg om hendelsen.

Les også: Ipod tok fyr – leilighet totalskadet

Stopper utdeling

– Powerbanken ble delt ut på vegne av Norsk Tipping som er en av våre samarbeidspartnere i forbindelse med skoleturneen til studentappen Hold, opplyser Maths Mathisen i Hold.

Til sammen har Hold delt ut 780 powerbanker av typen som tok fyr i forbindelse med en skoleturné. Studenter i Halden, Grimstad, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Volda har alle fått tilbud om produktet.

– Utdelingen av powerbankene fra denne produsenten ble stoppet umiddelbart da vi ble informert, sier Maths Mathisen i Hold.

Pressevakt Tonje Sagstuen i Norsk Tipping bekrefter overfor VG at powerbankene er delt ut som et ledd i deres samarbeid med Hold. Både Sagstuen og Mathisen garanterer at det nå jobbes for å forhindre at noe lignende skjer igjen.

Les også: Feil i elanlegg koster næringslivet en milliard

– Norsk Tipping har god dialog med Hold som følger opp studenten som er rammet. Vi er videre i kontakt med politiet i Volda som undersøker saken. Vi er også i dialog med vår leverandør av dette produktet for å skaffe oss relevant informasjon. Inntil videre har vi stoppet all utdeling av denne artikkelen, sier Sagstuen.

Mathisen forteller at også Hold har vært i kontakt med studenten, og at de er glade for at han er tilbake på skolebenken uten skader. På Facebook og på deres egen app har de nå advart studentene mot å bruke de aktuelle powerbankene.

Kinesisk produsent

Powerbanken har Norsk Tipping fått fra sin leverandør Strømmes Reklame AS, som oppgir at den er produsert av kinesiske Shenzhen Xinshengjinming Technologies og levert via italienske Raxy Line.

– Vi vet veldig lite om bakgrunnen for det som har skjedd, sier salgs- og innkjøpsdirektør Michael Romeril i Strømmes Reklame.

Han forteller at de aldri har opplevd brann knyttet til deres powerbanker tidligere, men kan ikke utelukke at de tilsvarende produktene som er delt ut, er brannfarlige.

– Det vi vet om den spesifikke powerbanken, er at all nødvendig dokumentasjon fra vår underleverandør foreligger. Ut fra der vi står nå, ser det ut til at de har sine ting i orden, men vi er selvsagt veldig interesserte i å finne ut hva som har gått galt, sier Romeril.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder