ÅSTED: Flere personer la i dagene etter 23. mai ned blomster på stedet hvor to år gamle Havin (innfelt) ble funnet drept, noen hundre meter fra boligblokken på Ellingsrud. Foto: Frode Hansen/Farid Omer Foto: ,

Utvidet siktelse i Ellingsrud-drapet

Barnefaren nekter straffskyld

Den 35 år gamle mannen som er siktet for drapet på sin egen datter, er også siktet for drapsforsøk på tre medlemmer av svigerfamilien.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I tillegg er han siktet for grov legemsbeskadigelse på sin egen kone, som også er barnets mor.

– Siktelsen vi hadde innledningsvis var en foreløpig siktelse, og det lå hele tiden i kortene at den ville bli utvidet. Det ble den i forkant av et nylig konfronterende avhør med siktede, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til VG.

– Tragisk sak

Det var for drøye fire måneder siden at politiet rykket ut etter melding om slåssing i Dragonstien på Ellingsrud.

POLITIADVOKAT: Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt. Foto: MATTIS SANDBLAD Foto: ,

Da de ankom stedet fant de to år gamle Havin drept utenfor leiligheten.

Den siktede 35-åringen erkjenner ikke straffskyld, og har ifølge forsvarer Tor Kjærvik ingen klar oppfatning av hva som har skjedd.

– Han har i avhør forklart seg detaljert om det han husker fra hendelsen. Han kan ikke forstå at han skal ha utført noe av det han er siktet for, sier Kjærvik til VG.

I forkant av drapet skal det ifølge politiets opplysninger ha oppstått en krangel mellom ekteparet, som førte til at den drapssiktede kontaktet svigerfamilien, som kom til leiligheten.

Deretter eskalerte det.

Detaljene rundt akkurat hva som skjedde – både inne og utenfor leiligheten på Ellingsrud denne ettermiddagen – er fortsatt uklare for politiet.

Men i basketaket som oppsto ble ifølge politiet både småbarnsmorens bror, mor og fetter knivstukket, før en av dem klarte å legge drapssiktede i bakken ved utgangsdøren.

Undersøker tilregnelighet

På gresset noen hundre meter lenger bort lå den to år gamle jenta livløs i gresset med en rekke knivstikk i kroppen.

I løpet av høsten ønsker politiet å gjennomføre en rekonstruksjon, i håp om at det kan gi dem flere svar på hva som skjedde.

Drapssiktede hadde ikke lovlig opphold, og skulle egentlig vært tilbake i hjemlandet Afghanistan i februar i fjor.

For å finne ut om siktede er tilregnelig, blir 35-åringen undersøkt av to sakkyndige, som i løpet av oktober skal ferdigstille sin sakkyndigrapport.

Dersom 35-åringen blir tiltalt og funnet skyldig i drapet, vil en judisiell utredning kunne få betydning for hvilken straff han eventuelt får.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder