STØTTE I PARTIET: Vågå-ordfører Rune Øygard blir innsatt som ordfører i fire nye år av partiet sitt. Foto: Bjørn Thunæs, VG

Lokallaget stiller seg enstemmig bak Øygard

(VG Nett) Vågå arbeiderparti vil ha den overgrepssiktede ordføreren Rune Øygard som ordfører i fire nye år.

Artikkelen er over åtte år gammel

Det ble klart på et medlemsmøte mandag kveld, melder TV 2.

- Det jeg kan melde er at et enstemmig medlemsmøte i kveld vedtok, til konstituerende kommunestyremøte, Rune Øygard som ordførerkandidat og Iselin Jonassen som varaordførerkandidat, skriver leder Live Langøygard i Vågå Ap i en tekstmelding til VG Nett sent mandag kveld.

Arbeiderpartiet har rent flertall i kommunestyret.

Nekter straffskyld

19. september ble Øygard siktet for seksuell omgang med en mindreårig jente, etter at hennes familie anmeldte ham. Ifølge advokaten til den nå 15 år gamle jenta, skal jenta og ordføreren hatt flere samleier, noe Øygard nekter for.

Vågå-ordføreren har stilt seg uforstående til siktelsen.

Forlenget sykmelding

Fredag ble Øygards sykmelding forlenget med enda en uke. Deretter skal han tilbake til jobben som ordfører. Hans advokat Mette Yvonne Larsen har sagt at han ønsker å jobbe, og at samfunnet i Opplands-kommunen vil ha ham tilbake i stillingen.

- Jeg synes ikke det er riktig når saken er under etterforskning. Han burde holde seg unna. Rart at man ikke kan la politiet gjøre seg ferdig før en overgrepssiktet skal tilbake i jobb som ordfører, sa jentas bistandsadvokat Nina Emilie Hjortdal lørdag.

Vågå kommune gikk ut med ordførerens navn i en pressemelding 27. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder