Vitner så Enger i Munch-museet

INNENRIKS

(VG Nett) To vitner har overfor politiet hevdet at de så Pål Enger i Munch-museet to uker før kunsttyveriet.

Publisert:

Enger skal ha vært på Munch-museet sammen med en annen person som politiet ikke har klart å identifisere. De to skal ha ruslet rundt blant kunstverkene og sittet ved et bord i kafeen.

Dagbladet skriver i dag at de vet at etterforskerne nå undersøker om Enger kan ha vært involvert i planleggingen og organiseringen av kunstranet.

Hevder han har alibi

Dagen etter det spektakulære tyveriet av «Skrik» og «Madonna» fortalte Pål Enger til VG at han fryktet bakmennene ville forsøke å legge ut sport som pekte mot ham. Han skal også ha fortalt politiet at han var hjemme hos en kamerat 22. august i fjor da ranet ble begått.

Kameratens leilighet skal ligge bare noen hundre meter fra Munch-museet.

- Jeg frykter at de som nå har stjålet «Skrik» og «Madonna», har lagt ut spor som skal peke i min retning. Ransbilen ble funnet rett utenfor Sinsen Tennisklubb. Her har jeg vært medlem og spilt tennis i mange, mange år, sa Enger til VG 23. august i fjor.

Han har også sagt seg villig til å bli avhørt dersom politiet ønsker det.

Gentlemansmetoder

Overfor VG har han også påpekt at han aldri benytter våpen i sin kriminelle virksomhet.

- Våpen er ikke min stil. Jeg har alltid benyttet meg av gentlemansmetoder.

Pål Engers mest kjente kupp er tyveriet av «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i februar 1994 - men selv har han alltid hevdet at han er uskyldig.

21. februar 1988 knuste den da 21-årige Enger vinduet på Munch-museet og stjal «Vampyr». Samme høst meldte han seg for politiet - med maleriet under armen.

Her kan du lese mer om