- Galt at hun er misbrukt

INNENRIKS

LARVIK/SANDEFJORD (VG) Politimester Svein W. Løsnæs i Larvik hevdet sent i går kveld at politiet ikke har opplysninger om at Kristin Juel Johannessen (12) er misbrukt eller forsøkt misbrukt.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:18

Likevel gikk politiinspektør Tove Nilsen-Sollie for to dager siden ut og sa at politiet sjekker alle registrerte seksualforbrytere som bor i området.

Lette etter sedrester

VG er kjent med at politiet lørdag kveld gikk gjennom åstedet med ultrafiolett lys. Dette gjøres utelukkende når man forsøker å finne rester av sæd.

Kilder hevdet overfor VG i går at alt tyder på 12-åringen enten er misbrukt eller er forsøkt misbrukt. Men dette blir kontant avvist av politimester Svein W. Løsnæs.

- Det er positivt galt. Politiet sitter ikke på noen opplysninger som tyder på at jenta er misbrukt eller forsøkt misbrukt, hevder han.

Avventer obduksjon

Den foreløpige obduksjonsrapporten skal ennå ikke være levert politiet - men en rekke sentrale opplysninger om dødsårsak og lignende er gitt til etterforskerne over telefon.

En svært erfaren Kripos-etterforsker sier følgende:

- Det synes helt umulig at gjerningsmannen har tatt livet av en ung jente av andre grunner enn at han vil skjule en annen forbrytelse, eller forsøkt på en annen forbrytelse. Med mindre vi snakker om en i utgangspunktet mentalt forstyrret person.

Da 12-åringen ble funnet, var påkledningen såpass spesiell at politiet umiddelbart spurte seg om noen hadde kledd av henne - og deretter tatt tøyet på henne igjen. Muligheten for at det er en mentalt forstyrret person som har utført udåden, fremstår som lite sannsynlig. Slike saker har en tendens til å bli oppklart meget raskt.

At en person skal ha drept henne uten noe spesielt formål, er også lite sannsynlig.

Om puslespillet som utrykningsleder Gunnar Hanssen fra Kripos og politimester Svein W. Løsnæs i Larvik nå skal legge, sier VGs kilde:

Her kan du lese mer om