Ulykken skjedde 23. desember 2017 på E39 ved Fursetfjellet i Møre og Romsdal. Foto: Raymond Brunvold / NTB scanpix

Far dømt for uaktsomt drap etter trafikkulykke der datteren omkom

En 41 år gammel mann er i Romsdal tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel etter en trafikkulykke der hans fem år gamle datter omkom.

NTB

Ulykken skjedde lille julaften 2017 på Fursetfjellet mellom Molde og Kristiansund. Bilen mannen kjørte kom over i feil kjørefelt på E39 og kolliderte med to møtende biler. Den fem år gamle datteren hans omkom på stedet, og fire menn i en av de to møtende bilene ble alvorlig skadd.

Retten mener mannen kjørte i 90 kilometer i timen på den rette strekningen, til tross for dårlig vær og at fartsgrensen var 80, melder NRK.

Den 41 år gamle mannen ble dømt for uaktsom kjøring, for å uaktsomt ha skadd personene i bilen han kolliderte med og for å uaktsomt ha forårsaket datterens død.

les også

Tiltalt for overfall mot kvinner i Oslo sentrum: Kom bakfra og tok kvelertak

I tillegg er han dømt til å betale 75.000 kroner i erstatning til hver av de skadde. Han mister også førerkortet i fem år fremover.

41-åringen nektet straffskyld og forklarte at han handlet på refleks, fordi det kom et stort dyr ut i veibanen, men dette trodde ikke retten på.

Den dømte mannen har ikke bestemt seg for om saken skal ankes, men hans forsvarer, advokat John Marius Dybvik, sier hans klient er skuffet.

– Nå skal vi bruke den fjorten dager lange ankefristen vi har til å vurdere om han ønsker å anke, sier, Dybvik til NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder