UTLEVERT: Den 28 år gamle mannen (t.v.) er sentral i den kriminelle gjengen Young Bloods. Foto: Politiet / Privat

Young Bloods-leder utlevert til Norge: Vil starte nye etterforskningskritt

I helgen ble en lederskikkelse i Oslo-gjengen Young Bloods utlevert fra Marokko. Politiet opplyser at det har fremkommet nye opplysninger i saken.

Han er siktet for medvirkning til drapsforsøk i Oslo i 2012, kidnapping i 2015 og påvirkning av aktører i rettsvesenet i Marokko.

Mannen ble 25. september i fjor pågrepet i Marrakech i Marokko. Politiet i Oslo fikk for kort tid siden beskjed om at han kunne utleveres, og søndag var han tilbake i Norge. Den 28 år gamle mannen ønsket ikke å forklare seg for politiet søndag.

Mannens erkjenner ikke straffskyld. Det opplyser mannens forsvarer Abdelilah Saeme til VG.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Det er jeg som har rådet han til ikke å forklare seg da han er veldig sliten, sier Saeme.

Politiet opplyser at det har fremkommet ny informasjon i saken som har resultert i at politiet vil gjennomføre nye etterforskningsskritt.

– Vi vil i hovedsak foreta nye avhør i saken. Det vil også bli gjennomgang og analyse av telefoner, sier politiadvokat Nina Bakken til VG.

les også

Budsjettlekkasje: Vil bla opp 70 millioner for å ta Oslo-gjengene

Den 28 år gamle mannen blir internt i politiet utpekt som leder i den kriminelle gjengen fra Holmlia i Oslo, har VG fått opplyst.

Bakgrunn: Gjengen ingen klarte å stoppe.

Tall fra politiets straffesaksregister viser at 28-åringen har vært registrert som mistenkt eller siktet i 20 saker. Men han er aldri blitt domfelt for alvorlig kriminalitet.

Gjengen Young Bloods står bak drapsforsøk, kidnappinger og knyttes til store innførsler av narkotika til Norge. Politiet har siden mars 2017 gått hardt til verks i et forsøk på å knuse den kriminelle gjengen.

I MAROKKO: Disse bildene av 28-åringen i den marokkanske byen Marrakech, sikret VG fra sosiale medier I 2018. Foto: Privat

Bakken ønsker ikke å kommentere hva de nye opplysningene går på eller hvem politiet nå vil avhøre.

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Retten mener det er en konkret og reell mulighet for siktede til å skade etterforskningen ved å påvirke andre medsiktede, vitner og øvrig involverte, og at det er sannsynlig at han vil gjøre det dersom han løslates.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder