GALLERIEIER: Reidar Osen på Haukeland Universitetssykehus etter overfallet i Bergen sentrum. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen, Bergens Tidende

Mann i 30-årene pågrepet og siktet for overfallet på Reidar Osen

Fire år etter overfallet er en mann pågrepet og siktet for overfallet på mangemillionær Reidar Osen.

Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, ble pågrepet 28. august, og fremstilt for varetektsfengsling to dager senere, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Han er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene skal han sitte i full isolasjon.

Den pågripne mannen er siktet for to ranshandlinger, en av dem mot mangemillionær og gallerieier Reidar Osen tilbake i 2015. Han erkjenner ikke straffskyld.

Fant aldri gjerningspersonene

Osen ble brutalt overfalt og presset for penger av tre menn, like ved Galleri Nygaten i Bergen sentrum, desember 2015. Overfallsmennene tvang Osen inn i lasterommet på sin egen bil, før han ble kjørt bort.

Han ble utsatt for omfattende vold, stripset rundt hender og føtter, tapet foran munnen og fikk en pose tredd over hodet. Deretter stakk gjerningspersonene en pistol inn i munnen på 67-åringen.

Overfallsmennene kjørte Osen ut av byen til Bønes i Fyllingsdalen, der de forsvant.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva som knytter pågripne til ranshandlingen, fordi informasjonen kan ha betydning for den videre etterforskningen.

– Gjennom etterforskningen har man identifisert likhetstrekk mellom Osen-saken og en annen ranshandling i Bergensområdet samme år. Politiet forsøker nå å identifisere de andre involverte. Ut ifra forklaringene til de to fornærmede, mener vi at det har vært minst to andre involverte i begge ranshandlingene, skriver politiet i pressemeldingen.

Det utelates ikke flere pågripelser.

Gjenopptok etterforskning i mars

Gjerningspersonene ble aldri tatt. Ifølge Bergensavisen er mannen som nå er pågrepet av polsk opprinnelse. Politiet opplyser ikke om nasjonalitetet, men bekrefter at mannen er av utenlandsk opprinnelse.

Saken har fått stor omtale, og i 2017 sendte voldsetterforsker Kenneth Berg et varsel om mangelfull etterforskning. Statsadvokat Ellen Cathrine Greve bestemte i januar i år at saken skulle etterforskes videre, i en ny etterforskningsgruppe.

Overfor BT skryter Osen av politiet som har jobbet med saken i år.

– De har stått på og gjort en formidabel jobb, sier Osen til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder