SLIKKER SOL: Oslo kan vente seg temperaturer opp mot 25 grader de kommende dagene. Her fra Sørenga i Oslo. Foto: Gøran Bohlin VG

Hit kommer sommerværet

Skal du feriere i Norge denne sommeren kan du glede deg til et høytrykk som feier over store deler av landet på onsdag. Til helgen er det Nord-Norge som stikker av med finværet.

Emilie Solberg
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mens vestlendingene ble truffet av noen kraftige lyn- og tordenbyger natt til mandag, ser det nå ut som at de endelig kan skimte noe sol i horisonten. Temperaturer mellom 20 og 25 grader er ventet både onsdag og torsdag.

– Vi får endelig besøk av en høytrykksrygg som vil gi noen fine dager på Vestlandet. Den høyeste temperaturen får vi på torsdagen, forteller meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Våt rekord: Regn hver junidag i Bergen

Kortvarig varme

Vestlendingene må derimot smøre seg med litt tålmodighet før de kan bytte ut støvlene med badetøy. Det er nemlig ventet regnbyger i hele dag og i morgen med temperaturer på rundt 14-16 grader.

Finværet på onsdagen og torsdagen ser dessuten ut til å bli en kortvarig affære.

– Helgeværet blir nok en ny runde med vått vær og lave temperaturer. En gjenganger på vestlandet i år med mye regnbyger og temperaturer på rundt 15 grader, sier Granerød.

Han forteller at også Midt-Norge må belage seg på noen regnbyger, før de også kan vente seg solskinn på onsdagen og torsdagen.

Østlandet får det fineste været

Det ser imidlertid ut som det er Sør- og Østlandet som kan vente seg det beste sommerværet de første dagene denne uka.

– Det kan komme enkelte byger i dag med fare for tordenbyger spesielt lengst nord på Østlandet. Men så ser det ut som det blir fint vær og sol med temperaturer på mellom 20-25 grader, forteller meteorolog ved Storm, Henriette Skaret.

Selv om et høytrykk kommer inn og treffer store deler av landet på onsdag, må også østlendingene belage seg på en regnfull helg.

– Torsdag kveld kan det bli ganske vått. På fredagen ligger nedbørsfronten over Østlandet som kan gi enkelte byger både lørdag og søndag, sier Skaret.

Hun blir støttet av Martin Granerud ved Meteorologisk institutt.

– På torsdag er det et lavtrykk som dannes i Nordsjøen som gir nedbør over hele Sør-Norge. Vi får de høyeste temperaturene før fronten treffer. Det er lov å håpe på temperaturen opp mot 25 grader.

Østlandet: Godværet kan vare

Nord-Norge får det fineste helgeværet

Bor du i Nord-Norge og har fri i helgen kan du glede deg:

– De nyeste prognosene viser at Nord-Norge får det beste lørdagsværet. Søndagen ser ganske våt ut for hele landet, forteller Skaret.

Selv om Nord-Norge må regne med et par våte dager i forkant av helgen, er også Granerød enig i at nordlendingene kan vente seg knallhelg.

– Torsdag og fredag blir de fineste dagene på grunn av et høytrykk som legger seg i Norskehavet. Det er noen østlige vinder som gir tørt vær for Nord-Norge sin del, men unntak av Øst-Finnmark.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder