ÅSTEDET: Hendelsen skjedde utenfor et utsalg Baker Hansen har i forretningsområdet mellom Vika og Aker Brygge i Oslo.

Kritisk skadet etter vold i Oslo sentrum – utelukker ikke blind vold

VIKA (VG) En mann i 20-årene er livstruende skadet etter å ha blitt slått bevisstløs i Oslo natt til søndag. Politiet etterlyser tips.

Publisert:

En person ble natt til søndag slått bevisstløs i Haakon VIIs gate i Oslo. Politiet meldte om saken klokken 02.10 i natt.

To menn i 20-årene er pågrepet, siktet for grov kroppsskade.

– Min klient har vært i avhør. Han erkjenner straffskyld for denne voldshendelsen, sier advokat Kai Roger Vaag, som forsvarer den ene siktede.

Advokat Gunhild Bergan forsvarer den andre siktede i saken. Hun ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. Også hennes klient blir avhørt søndag.

Operert for hodeskader

Fornærmede ble kjørt i bevisstløs tilstand til Ullevål sykehus, og er i løpet av søndagen blitt operert for hodeskader. Pårørende er varslet.

Søndag ettermiddag blir mannens tilstand fortsatt beskrevet som kritisk.

Politiet opplyser at det var mange vitner til hendelsen.

– Vi ønsker tips på de som har informasjon, via vår tipsportal. Enten hvis du har vært i området, eller har annen informasjon om hendelsen, sier krimvaktleder Bonnie Stokke til VG.

I morgentimene søndag jobbet politiet på stedet med avhør av vitner og åstedsundersøkelse. Politiet sier det var mange vitner til hendelsen.

– Saken er mer alvorlig enn vi i utgangspunktet så for oss, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til VG en stund etterpå.

De to siktede ble pågrepet i nærheten etter vitnebeskrivelser.

FLERE VITNER: Haakon VIIs gate er en langstrakt gate i området mellom Aker Brygge og Nationaltheatret, flere skal ha oppholdt seg i området da voldshendelsen fant sted.

Blodig fortau

Pedersen sier politiet har gått bredt ut. Politiet har sikret seg bilder fra overvåkningskameraer, og videomateriale skal analyseres.

Haakon VIIs gate ligger i et forretningsområdet mellom Vika og Aker Brygge, rett bak Nationaltheatret i Oslo.

Voldsepisoden skjedde rett utenfor utsalget til Baker Hansen. Det var blod på fortauet da VG besøkte stedet tidlig søndag morgen.

Ingenting som tyder på relasjon

De to er foreløpig mistenkt for kroppsskade.

– Er det kjennskap mellom partene?

– Det er foreløpig ingenting som forteller om noen relasjon mellom partene, sier operasjonslederen.

– Så dette kan være blind vold?

– Vi kan ikke utelukke blind vold, nei.

Pedersen ønsker ikke si noe om de pågrepne er tidligere kjenninger av politiet. Han sier det var en god del personer til stede i området.

– Ble det brukt våpen?

– Det har vi ingen opplysninger om, og det er ikke funnet noe våpen, sier operasjonslederen.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no