Flere hundre evakuert etter storbrann i Oslo: − Folk fikk helt panikk

(VG Nett) Vaktmesteren i et av borettslagene som ble rammet av storbrannen på Helsfyr forteller om dramatiske minutter da brannen brøt ut.

Publisert:
Artikkelen er over 14 år gammel

Per Hasle er vaktmester i borettslaget Teisen Vest, som ble berørt av brannen på Helsfyr søndag.

- Jeg kom løpende ut og så nesten ikke naboblokka fordi det var så mye røyk. Flammene sto høyt til værs, sier Hasle.

VGTV:Se bildene fra den dramatiske brannen

Vaktmesteren løp videre ned mot borettslagets garasjer for å få ut det som måtte være av verdi der inne.

- Da jeg kom bort dit veltet det røyk ut av garasjen, og det var ingen vits i å forsøke å redde noe. Alt har brent ned nå.
Saken fortsetter under bildet.

KAOTISK: Politiet hadde en tid problemer med å få skuelystne vekk fra branntomta på Helsfyr da det brøt ut brann søndag. Foto: Roar Dalmo Moltubak


For beboerne i Teisen Vest har store verdier gått tapt i brannen.

- Så klart er det snakk om store verdier. Flere biler, motorsykler, traktorer og gressklippere har gått tapt. Folk var helt i panikk for å få verdiene ut.

Hasle forteller at beboerne flokket seg sammen for å se nærmere, men da brannen økte i styrke ble de bedt om å evakuere og komme seg unna.

- Det var veldig hektisk her i starten. Dette er jo en skikkelig storbrann, det er helt klart, sier vaktmesteren til VG Nett.

LAGT I JERN: En ung gutt føres bort i håndjern etter å ha nektet å følge politiets ordre til folkemengden om holde avstand til brannen. Foto: Roar Dalmo Moltubak


Kaotisk

En taufabrikk og flere leiligheter på Helsfyr sto fra 15-tiden i dag i full fyr. Brannvesenet kjempet intenst mot flammene.

Da VG Nett kom til stedet hadde mellom 200 og 300 personer samlet seg på Østre Gravlund helt oppstil den nedbrente taufabrikken. Flammer og røyk veltet opp fra den over 200 meter lange bygningen.

KRITISK: Ifølge VG Netts reporter på stedet så det kritisk ut for flere av husene i nærheten av brannen. Foto: Amund Bakke Foss

Politiet jobbet hardt med å holde skuelystende borte fra flammene. Politihelikopter kjørte over området med ropert og fortalte at folk måtte komme seg vekk, i tilfelle eksplosjon. Flere tilskuere nektet å flytte seg bort, og politiet måtte til slutt påsette en ung gutt håndhjern da han ikke fulgte politiets ordre.

BILDESPESIAL:Se bilder fra den dramatiske brannen her

Det var en tank på stedet politiet var redde ikke ville tåle flammene, men eksplosjonsfaren skal nå være over.

- Politiet ropte «Fort dere vekk. Det er ekstrem eksplosjonsfare. Løp minst 100 meter bort.» De må fysisk presse folk tilbake, fortalte VGTVs reporter på stedet, Roar Dalmo Moltubak.

- Kristisk

Veier ble sperret mens flere brannmannskaper kom til stedet for å kjempe mot flammene.

- Varmen slår mot oss, og himmelen er beksvart. Det er en utrolig stor brann og en ekstrem røykutvikling rapporterte VG Netts reporter Amund Bakke Foss.

Brannen skal ha startet i taufabrikken Timms Reperbane i Strømsveien, og derfra spredt seg til flere leiligheter like ved.

Vet du noe om brannen på Teisen?Ta kontakt med VG Nett på SMS/MMS: 2200, telefon: 22 00 00 00 eller e-post: 2200@vg.no

- Lukk alle dører og vinduer

Torill Ibenholt bor i Admund Bolts vei, omkring 100 meter fra der det brant. Hun forteller at det var mye tykk, svart røyk i området.

- Vi har nå fått beskjed om å gå inn i blokka og lukke alle dører og vinduer. Det er mange skuelystne som står her, men folk får beskjed om å komme seg inn eller vekk fra området, fortalte hun VG Nett.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no