UTLØSTE VOLDSALARM: En 31 år gammel irakisk småbarnsmor ble knivdrept av sin fraseparerte ektemann i Bygland onsdag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Politiet ble varslet få minutter før drapet

Få minutter før den 31 år gamle irakiske småbarnsmoren ble knivdrept av sin fraseparerte ektemann i Bygland onsdag ettermiddag, ble politiet varslet. Men saken ble ikke prioritert før kvinnens voldsalarm ble utløst.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det var en kontakt med operasjonssentralen noen få minutter før drapet.
Patruljen ble varslet, men det var først da voldsalarmen ble utløst at det ble prioritert, sier lensmann i Bygland, Sigurd Langeid, til Dagbladet.no.

Årsaken til nedprioriteringen av saken da det første varselet ble ringt inn like etter klokken 16, er ikke kjent.

LES OSGSÅ: - Fikk ny kjæreste - ble drept av eksmannen

Barna vitner

Knivdrapet skjedde på en skoleplass ved Bygland skule i Bygland i Setesdal midt i Aust-Agder.

Politiet hadde en patrulje i nærheten da et bekymret vitne ringte inn og meldte fra om det som skjedde. Patruljen kom fram til åstedet kort tid etter drapet.

Ifølge politiet var det mange vitner til krangelen som kulminerte med knivdrap.
Blant dem som så den grufulle hendelsen var også kvinnens fire barn, skriver lokalavisen Fædrelandsvennen.

Kvinnens fraseparerte ektemann (38), som også er far til barna, ble pågrepet med makt og er nå siktet for forsettlig drap.

- Vi fikk melding om at det var en krangel mellom de to, som tidligere har hatt uoverensstemmelser. Det er snakk om en kvinne og hennes fraseparerte ektemann. Kvinnen hadde en voldsalarm som ble utløst, sier lensmann Sigurd Langeid til NTB.

Truet med øks

Voldsalarmen hadde hun hatt i noen måneder etter at mannen i fjor høst framsatte svært alvorlige drapstrusler mot henne.
Han skal blant annet ha truet med å drepe henne med øks, skriver Fædrelandsvennen.

Truslene ble politianmeldt, og mannen hadde forbud mot å besøke kvinnen.

Kvinnen bodde en stund på Krisesenteret i Kristiansand, men flyttet tilbake til kommunen i Setesdal. De siste månedene før drapet hadde hun omsorgen for de to yngste barna, mens de to eldste barna bodde hos faren.

De fire barna som er i alderen 4 til 16 år, ble onsdag tatt hånd om av kriseteamet i kommunen.

Tidligere episoder

Den drapssiktede 38-åringen ble avhørt av politiet i Kristiansand onsdag kveld.

Politiadvokat Hilde Almåsstø i Agder politidistrikt sier 38-åringen trolig blir framstilt for varetektsfengsling på torsdag.

Ifølge Fædrelandsvennen hadde kvinnen vært på et møte på skolen sammen med sin norske kjæreste og de fire barna da hennes fraseparerte ektemann dukket opp.

På et tidspunkt grep kvinnens kjæreste i desperasjon en planke og forsøkte å slå 38-åringen, men ifølge avisen var kvinnen da allerede knivstukket.

Det separerte paret er opprinnelig fra Irak og har bodd i Bygland kommune de siste sju-åtte årene.
- De var godt kjent i lokalmiljøet, og den lille bygda er preget av det som er skjedd, sier Langeid.

Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet for drapet. Mannen har fått oppnevnt advokat Sveinung Søndervik Johnsen i Kristiansand som forsvarer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder