DØMT: Stein Lillevolden og ni andre er idømt bøter etter en demonstrasjon mot krigen i Gaza. Foto: Frode Hansen/VG

Bøter til Lillevolden og ni andre etter demonstrasjon

Stein Lillevolden (50) og ni andre demonstranter ble i Oslo tingrett tirsdag dømt til å betale bøter på mellom 6.000 og 9.000 kroner etter en ulovlig demonstrasjon ved Israels ambassade i november i fjor.

Artikkelen er over 11 år gammel

Til sammen 14 personer var tiltalt. Én av dem vedtok forelegget og tre ble frikjent. De øvrige ti ble dømt for ikke å ha rettet seg etter pålegg fra politiet om å forlate området rundt Israels ambassade i Oslo i forbindelse med en ulovlig demonstrasjon fredag 14. november 2008.

LES OGSÅ:Ny Gaza-demonstrasjon i Oslo

Den mest profilerte blant de ti dømte er Stein Lillevolden (50). Han ble dømt til å betale en bot på 9.000 kroner, samt sakskostnader på 2.000 kroner. Dersom boten ikke betales, må han sitte 18 dager i fengsel. Det samme gjelder fire andre.

Videre ble tre personer dømt til å betale bøter på 7.000 kroner og sakskostnader på 2.000 kroner, subsidiært fengsel i 14 dager.

De to siste av de til sammen ti domfelte ble dømt til å betale bøter på 6.000 kroner, subsidiært fengsel i tolv dager.

Det var rundt 30 demonstranter nær den israelske ambassaden 14. november. De hadde ikke søkt om å få demonstrere på forhånd, men demonstrasjonen gikk fredelig for seg. Politiet ba demonstrantene om å fjerne seg. 14 ble pågrepet og senere tiltalt. Ingen av de fem som møtte i retten, erkjente seg skyldig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder