STØTTER: Stenseng sier hun stiller seg bak pressemeldingen som kom torsdag. Foto: Mikalsen, Helge

Stenseng bryter tausheten om Giske

Torsdag kom Arbeiderpartiet frem til at tidligere nestleder Trond Giske har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Partisekretær Kjersti Stenseng sier hun støtter avgjørelsen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Som vi gjorde det klart i går har vi ferdigstilt behandlingen av sakene vedrørende Trond Giske og jeg stiller meg bak konklusjonen i pressemeldingen fra Arbeiderpartiet. Vi har samarbeidet tett gjennom denne prosessen, og vi er enige om at det er Jonas som oppsummerer og kommenterer sakene.

Slik svarer Stenseng, som regnes som en nær politisk alliert av Giske, på spørsmål fra VG om hun stiller seg bak budskapet i en pressemelding som kom torsdag. Der sto det at Giske i flere tilfeller brøt partiets retningslinjer.

– Utover det ønsker jeg ikke å kommentere interne diskusjoner i møter der vi har drøftet krevende og vanskelige saker, svarer Stenseng.

les også

Ap-klubbleder til angrep på partikolleger: – Bruker media for å fremme sine synspunkter på interne forhold

Kraftige reaksjoner

Det skapte storm da Arbeiderpartiets vurdering ble offentlig kjent torsdag, etter flere varsler om oppførselen til Giske. Han trakk seg som nestleder tidligere i måneden.

– Vi stiller oss svært kritiske til at Arbeiderpartiet har behandlet sakene uten at Trond Giske har fått gi sitt tilsvar. Giske er sykmeldt, og har derfor ikke vært i stand til å fremlegge sin versjon, skrev advokatene til Giske i en pressemelding.

Partileder Jonas Gahr Støre mener derimot at Giske har fått gi sin versjon.

Siden desember har Arbeiderpartiet mottatt «et tyvetalls» varsler mot ulike personer i organisasjonen. Det er ikke kjent hvor mange av varslene som er mot Giske.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder