STØNNING ET VERKTØY: Bjørn Rossland mener sexlydene som huseier hørte var et verktøy for å skape riktig stemning i bildene.
STØNNING ET VERKTØY: Bjørn Rossland mener sexlydene som huseier hørte var et verktøy for å skape riktig stemning i bildene. Foto: Bjørn Rossland

Fotograf kastes ut av fotostudio etter stønnelyder

INNENRIKS

Fotograf Bjørn Rossland (45) mener han blir diskriminert av huseier fordi han er «BDSM'er». Han blir kastet ut etter klager om kvinnestønning fra fotostudioet.

Publisert: Oppdatert: 05.03.18 14:26

Saken ble først omtalt i Bygdanytt.

– Hvis du skal ta sexy bilder av en kvinne, ber du henne stønne. Det er sånn fotografer jobber – man bruker verktøy for å få det rette uttrykket på bildet, sier Rossland til VG.

Han forteller at han i fjor sommer fotograferte en kvinne i sitt fotostudio i Arna industrihus. Hun ønsket «sexy bilder». Da ble stønnelyder brukt som er verktøy på lik linje som et bamse blir brukt når man tar bilde av et barn, forteller han.

Etter fotograferingen fikk han en advarsel fra huseier om stønnelydene, og 5. februar fikk han ikke fornyet leiekontrakten.

La ut annonse for rommet

Rossland vedgår overfor VG at han har lagt ut bilder av rommet på et forum for åtte måneder siden, hvor han skriver at rommet kan leies ut

«Det er tilgjengelig endel (sic!) utstyr som er fast inventar i Dungeonen, som Spanking horse, div. pisker og floggere, samt endel (sic!) utstyr som kan brukes og steriliseres etter bruk. Seng er utstyrt med vanntett laken og det er plass nok til to par å leke samtidig», skriver han. I et annet innlegg skriver han «de som bruker latex skal få lov til det, så lenge de ordner opp etter seg. De som liker wet sex og digger squrting skal og få lov til det».

– Dette er et ti måneder gammelt innlegg med at jeg var i ferd med å opprette lokalet. Avtalen mellom huseier og meg var at jeg skulle ha fremleierett i kontrakten. Da jeg fikk kontrakten, var det ikke fremleierett. Dermed kunne ikke planene realiseres, så det har aldri skjedd.

– Du har ikke leid ut rommet til par som skal bruke det til å ha sex?

– Det har ikke skjedd.

– Men det var planen og intensjonen?

– Nei, intensjonen var ikke at noen skulle leie rommet for å ha sex i det, sier Rossland, og sier planen var at par kunne leie det kun for å ta bilder.

Huseier skriver advarsel etter kvinnestønning

I advarselen fra huseier, som VG har fått innsyn i, står det at det har «forekommet kvinnestønning fra dine lokaler, som ikke var til å ta feil av».

Videre understrekes det at lokalet er beregnet for fotografering, og ikke seksuell atferd.

Det påpekes også i advarselen at «da du startet ditt leieforhold, var vi oppmerksomme på at du fotograferer aktmodeller. Det vi ikke var klar over, er at du fascineres av BDSM».

– Dette er diskriminering av seksuell legning, sier Rossland og understreker:

– Man kan ikke blande inn sexlivet mitt inn i dette. Min private legning skal ikke ha noe med hvor jeg får leie eller om jeg får beholde jobben. Det er det samme som at homofile ikke skal bli diskriminert.

Inspirert av «50 shades of Grey»

Rossland fotograferer blant andre aktmodeller. Han har derfor innredet fotostudioet sitt for å skape en spesifikk stemning i bildet. Det er inspirert av filmen «50 shades of grey» og hovedkarakteren Christian Grey`s sitt «playroom», som forøvrig har premiere i disse dager.

– Det er fult av erotiske gjenstander og rekvisitter for å skape riktig stemning og setting i kulissene til fotografiene, forklarer Rossland.

Han sier han er redd arbeidet han har lagt i fotostudiet vil gå tapt.

Leiekontrakten hans avsluttes i mars og da må han og alle tingene hans være ute av Arna industrihus.

– Alt er håndsnekret, og alle de røde flatene er trukket manuelt med hundrevis av arbeidstimer bak, forteller han.

1 av 3BJORN ROSSLAND

Tar kampen

Han forteller at mange er redde for å stå fram som «BDSM'er». Selv er han en åpen bok og forteller gjerne om sin interesse, selv om han kjenner på at det kan koste.

Han ønsker å bruke sin stemme og ta kampen som ikke alle andre har mulighet til.

– Mange er redde for å bli dømt. Det er sykt at vi er der fortsatt i 2018, men det er veldig mange som ikke tør å være åpen om at de er «BDSM'er». De er redde for nettopp dette som har skjedd meg – å bli forskjellsbehandlet på grunn av seksuell legning.

VG har ikke lykkes å komme i kontakt med huseier.

Huseieren opplyser til Bygdanytt at hun ikke ønsker å kommentere den konkrete saken, og svarer ikke på Rossland sin påstand om at han blir diskriminert.

– Generelt kan jeg si at alle leietagere har tidsbestemte kontrakter, noe også Rossland var kjent med da han signerte leiekontrakten, sier hun.

Se også dokumentaren: Hun var Europas mest ekstreme «BDSM’er» (VG+)

Her kan du lese mer om