KATTUNGE: Helt til venstre på høyspentmasten sitter den lille kattungen Sune. Dette er første gang den har vært ute alene så lenge. Foto: PRIVAT

Høyspent-drama for kattungen Sune: «Redningsaksjon» vil koste 80.000 kroner

En åtte måneder gammel kattunge har klatret opp i en høyspentmast i Troms. Hvis den skal reddes ned vil det koste kraftselskapet 80.000 kroner, og gjøre 1300 beboere strømløse i opp mot en time.

– Vi fikk en melding i formiddag om at en katt hadde klatret opp i en høyspentstolpe. Det har skjedd før, og vi håper den klatrer ned av seg etter hvert, forteller Erling Martinsen som er administrerende direktør i kraftselskapet Ymber.

Det var avisen Nordlys som først omtalte saken.

KOSTNAD: Kattungen Sune har sittet i høyspentmasten i hele dag, men det vil koste hele 80.000 å stenge av strømmen for å få den ned. Foto: MARIANNE BLOMLI

Kattungen Sune er ikke eldre enn åtte måneder gammel og har aldri tidligere vært ute så lenge.

I tillegg er det flere minusgrader og kraftig vind i området.

Martinsen forteller at det vil koste cirka 80.000 kroner å stenge linjen for å hente katten ned fysisk.

I tillegg vil det gjøre de 1300 beboerne i området strømløse imellom en halv, og en time, mens katten blir hentet ned.

Derfor håper kraftselskapet at katten vil finne veien ned på egen hånd.

Katt krøp inn i vaskemaskin – overlevde ullprogram

– Det er veldig liten sjanse for at katten skal få strøm i seg der oppe, eller at den skal ødelegge noe, men sjansen er der. Dersom vi hadde kuttet strømmen tidligere i dag ville blant annet butikker og bensinstasjoner bli hardt rammet, det prøver vi å unngå, sier Martinsen til VG og legger til at de foreløpig avventer situasjonen.

FAST: I toppen av den høyspentstolpen sitter den lille kattungen Sune i kulden. Nå er matmor redd den skal fryse i hjel. Foto: PRIVAT

Johanna Myrvoll, som eier katten, håper kraftselskapet snart stenger av linjen så Sune kan bli reddet.

– Jeg tørr ikke å sitte hjemme og se på at den fryser i hjel eller faller ned. Det er en stor høyspentmast med fire linjer, så vi kan ikke gå nær den. Vi har prøvd å kontakte brannvesenet, men heller ikke de kan nærme seg masten, sier hun til VG.

Myrvoll og ektemannen har lagt ut madrasser under linjen, og har prøvd å lokke katten med mat, men ingenting ser foreløpig ut til å fungere.

Verdens høyeste katt meldt savnet

– Sønnen min så katten der oppe klokken ni i morges, og dette var første gang den var ute om natten. Den kan ha sittet der veldig lenge så vi er redde for at den skal fryse i hjel. Den er nok livredd, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder