Fakta om Baneheia-drapene

  • NTB

*21. mai: Etter en storstilt leteaksjon blir Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) funnet drept i Baneheia i Kristiansand, to døgn etter at de ble meldt savnet etter en badetur.

*23.mai: Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at begge jentene ble drept med et stikkvåpen, trolig kniv. Rapporten gir også en sterk mistanke om at de hadde vært utsatt for seksuelle overgrep.

*Juni:: Politiet i Kristiansand kartlegger og kryssjekker rundt 140 personers bevegelser i Baneheia drapskvelden.

*9.juni: Det blir utlovet en dusør på 1 million kroner for tips som kan oppklare saken innen 30. juni. Løftet om dusør gjør at tipsflommen øker, uten at tipsene fører til noe gjennombrudd i etterforskningen.

*17. og 19. juni: Tre kniver blir funnet i søk i 2. Stampe i Baneheia.

*27. juni: Undersøkelser fra Kripos viser at knivene trolig ikke har sammenheng med barnedrapene.

*1. august: Politiet har mottatt over 1.600 tips i saken og gjennomført rundt 1.450 vitneavhør. 250 personer er sjekket ut av saken.

*16. august: Politiet bekrefter at de har sikret seg DNA-spor fra biologisk materiale, trolig hår, som kan stamme fra drapsmannen. For å utelukke at DNA-sporet er fra letemannskapene, blir 38 personer bedt om å avgi blodprøver.

*1. september: Om lag 30 spyttprøver blir sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for analyse. Prøvene er tatt fra personer som allerede har vært til avhør i dobbeltdrapssaken og mangler tilfredsstillende alibi for drapstidspunktet.

*13. september: Jan Helge Andersen (19) og Viggo Kristiansen (21) pågripes og siktes for voldtekt og overlagt drap på jentene. Bakgrunnen for pågripelsen er at politiet har en perfekt match mellom det biologiske sporet som ble funnet på åstedet og Andersens DNA-profil. Andersen innrømmer drapet på den ene av jentene, og hevder at Kristiansen drepte den andre. Kristiansen nekter å ha vært med på drapene.

*14. september: Begge mennene samtykker i å bli varetektsfengslet for åtte uker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder