Overfalt og knivstakk pizzabudet

Gjerningsmannen stakk av med maten

19-åringen kom for å levere en pizza. Da ble han overfalt med kniv. Deretter tok gjerningsmannen pizzaen og stakk av.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Pizzabudet ble stukket med fire stikk i brystet, samt kuttet over øyet. 19-åringen er ved bevissthet, og ligger på overvåkingen på Ullevål sykehus.

- Det vi vet er at et pizzabud er overfalt, og at det er blodspor i snøen fra gjerningsstedet til budets bil, sier vaktsjef Oddleif Sveinungsen på kriminalvakten ved Oslo politikammer.

- Han er sannsynligvis stukket med kniv. Noen hevder også å ha hørt smell, som om det er avfyrt skudd, men det er vi usikre på, sier operativ uteleder Lasse Alver.

Rolig område

Dramaet skjedde ved Brunaasveien på Mortensrud i Oslo like før klokken 21.00 i går kveld.

Ambulansepersonalet torde ikke rykke inn før politi kom for å sikre stedet.

Politiet vet adressen for bestillingen, men det var i går kveld uvisst om gjerningsmann og bestiller er en og samme person. Eieren av leilighetsadressen benekter overfor politiet å ha bestilt pizza.

Oslo-politiet opplyser videre at hundepatruljer ble satt inn i jakten på gjerningsmennene.

- Vi kjenner ikke til deres identitet, sier politibetjent Klas Holmedal til VG.

Området der det brutale overfallet skjedde, betegnes som svært rolig.

- Jeg er nattevandrer her, har selv to barn, og det finnes ingen gjenger eller bråk her. Jeg blir svært trist når noe slikt skjer i nabolaget, sier taxisjåfør Muhammed Yussuf, som måtte vente med å komme seg hjem i går kveld.

Motoren i gang

Politiet sperret umiddelbart av hele Brunaasveien.

Store politistyrker lette i går kveld etter gjerningsmannen, og væpnet politi gikk inn i leilighetskomplekset der pizzaen skulle leveres.

Innenfor sperringen i går kveld stod fortsatt en liten budbil fra Peppes Pizza med passasjerdøren åpen og motoren i gang, som et synlig bevis på tragedien.

Politiet fant servietter og colaflasker fra Peppes slengt utover gangveien bak senteret en halv times tid etter overfallet.

- Dette er forferdelig. Akkurat nå er vi mest opptatt av hvordan det går med budet vårt, sier adm. dir. Johannes Wendrig ved Peppes Pizza.

19-åringen har jobbet som pizzabud i om lag ett år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder