Torpedotiltalt får støtte fra Hells Angels

Torpedo-tiltalte Shahid Rasool fikk støtteerklæringer og oppmuntring fra Hells Angels da rettssaken startet i går.

- Godt å se deg. Vær sterk, lykke til, sa Hells Angels' talsperson Leif Kristiansen til Rasool.

Sammen med et annet Hells Angels-medlem møtte han opp og ga varme håndtrykk til Rasool og den medtiltalte kameraten hans Mudsir Ali i rettssal 328 i går.

Kristiansens kompanjong svarte slik på spørsmål om kjennskapet til Rasool:

- Alle de kriminelle har litt samarbeid, vet du, og forsvant ned trappene på Oslo tinghus.

Shahid Rasool (34) er tiltalt for trusler, vold, kidnapping, mishandling og bruk og oppbevaring av narkotika.

Kameraten hans, Mudsir Ali (27), er medtiltalt på noen av de groveste tiltalepunktene.

Begge erklærte seg i går «ikke skyldig».

- De tiltalte tilhører ledersjiktet i et kriminelt miljø i Oslo omtalt som «Young Guns», sa aktor Nicolai Bjønnes i innledningsforedraget sitt.

Ikke dømt

«Young Guns» ble kjent i forbindelse med Romsås-drapet i november 1988. Den gang var Rasool tiltalt, men ble ikke dømt. Romsås-drapet var «Young Guns'» hevn for at Rasools nå medtiltalte Mudsir Ali ble stukket ned.

Det er strid om hvorvidt «Young Guns» eksisterer i dag. Men aktoratet mener de kan bevise at de to er ledere for omfattende gjengkriminalitet i Oslo.

- Bevisførsel vil vise at de tiltalte inngår i et miljø hvor de har lederposisjoner i forhold til andre ungdommer med tilsvarende etnisk bakgrunn (pakistansk - red. anm.). Om de kalles A-gjengen, B-gjengen eller Drittungene, er uten betydning, sa Bjønnes.

«Konge-vokter»

Først i ettermiddag får Rasool forklare seg. I går oppga han kun personalia for retten.

- Den første stavelsen i navnet ditt - Sha - betyr «konge», sa dommer Thorleif Waaler til Rasool, men vet du hva det andre betyr?

- Vitne, svarte Rasool.

Ifølge Waaler, som har kunnskap om navn som hobby, kan «hid» også bety «vakt». Mannen som står tiltalt i Oslo byrett i tre måneder fremover, har altså et navn som betyr: Den som vitner for kongen, eller den som vokter kongen.

«Kongene» som Shahid Rasool har utført «vaktoppgaver» på vegne av, er ofte også kriminelle, i likhet med flere av Rasools ofre.

- Det er blitt påpekt at de fornærmede i denne saken ikke selv kan ha rent mel i posen. Det er som regel en forutsetning for å komme i en situasjon der man kan presses, sa aktor.

«Brødre» i salen

Shahid Rasool var kledd i kakifarget skjorte, lys brun bukse og sorte sko.

Først da aktor leste opp ett av i alt 12 tiltalepunkter som omhandler vold og trusler mot Rasools tidligere kone, hevet Rasool øyenbrynene i går.

Bortsett fra denne lille bevegelsen, fortrakk ikke Rasool en mine i retten i går - men satt hele tiden med oppsperrede øyne som flakket opp og ned mot de fremmøtte i rettssalen.

Blant dem var det i går flere «brødre», som vennene blir kalt. Men de fleste måtte forlate salen fordi de kan bli stevnet som vitne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder