Julaften var kjøttfri dag i hundrevis av år

I flere hundre år var hele desember, fram til og med julaften, kjøttfri. Den gang var julemiddagen fisk og grøt.

  • NTB
Publisert:

– Både fersk fisk og lutefisk er en veldig gammel tradisjon som julemiddag, sier Eva Narten Høberg, forsker ved Norsk institutt for bioøkonomi til NTB.

Flere artikler

  1. Slik feirer norske idrettstjerner jul

  2. Sanna Sarromaa: – Alle taper i jula!

  3. Pluss content

    Røkt- eller urøkt? Dette drikker du til pinnekjøttet

  4. Egon Holstad: Du mette, fråtsende jul, god dag!

  5. Pluss content

    Stor øl-oversikt: Det beste juleølet til mat

Fra andre aviser

  1. Vegetarianere skaper hodebry for Café Engebret i julen: – Det er kjøttkraft i alt

    Aftenposten
  2. «Det er ikke så lett å lage en meny for julemiddagen, når både hunder og nesten-vegetarianere deltar.»

    Aftenposten
  3. Pinnejack, nøttestek og daddelkuler. Dette er julematen for alle som vil spise mindre kjøtt.

    Aftenposten
  4. Bergens beste pinnekjøtt

    Bergens Tidende
  5. Her er julens kaloribomber

    Bergens Tidende
  6. Slik sparer du VIRKELIG penger på julematen

    Aftenposten