BOLIGFELT: Knivstikkingen skjedde i et boligfelt på Vinstra. Foto: Geir Olsen / VG

Folk samles på Vinstra: – Det har vært mange tårer

To personer er knivstukket på Vinstra i Nord-Fron kommune. Én jente (16) er bekreftet død og én er skadet.

En tenåring er siktet i saken, heter det i en pressemelding fra politiet. Politiet har beslaglagt det de mener er drapsvåpenet . Knivstikkingen skjedde i et boligfelt på Vinstra.

Politiet fikk meldingen om hendelsen klokken 15.54 onsdag ettermiddag. VG får opplyst fra operasjonssentralen at de pårørende i saken er varslet.

les også

Forskere om mindreårige drapspersoner: Sjeldent i Norge

En voksen mann ble skadet i knivstikkingen, men er ikke livstruende skadet. Vedkommende har blitt fraktet til Lillehammer sykehus.

Det dreier seg om norske statsborgere.


Satt krisestab

Ordfører Rune Støstad i Nord-Fron kommune forteller at det har blitt satt krisestab i kommunen. Han forteller at de driver og hjelper familiene som er rammet.

– Det er en ekstremt krevende og vanskelig situasjon. De i kriseledelsen kjenner de involverte, så dette er en stor påkjenning. Tankene våre går til alle de som er berørte, forteller ordføreren til VG.

Saken fortsetter under bildet.

KRISESTAB: Ordfører Rune Støstad i Nord-Fron kommune forteller at det har blitt satt krisestab i kommunen. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Dette er virkelig en stor tragedie i en bygd der alle kjenner alle. Nå har vi fokus på å ivareta familien og ungdommen, som etter hvert begynner å få denne beskjeden.

Samles på skolen og kirken

Sogneprest Terje Elvestad i Sødorp Kirke forteller at kirken har vært åpen i kveld for de som måtte trenge det.

– Det er folk innom kirken i kveld. Flere frivillige har stilt opp for å være der for de som har behovet, forteller Terje Elvestad til VG, og legger til:

– Det er mennesker som reagerer med sjokk og vantro. Det har vært mange tårer. Kirken er åpen for de som trenger en skulder å gråte på, eller for å tenne et lys. Det er det minste vi kan gjøre under en slik tragisk hendelse, forteller han.

Vinstra videregående skole skal også være åpen. Rektor Leif Solheim ved Vinstra videregående skole er til stede på skolen i kveld, hvor flere unge og voksne har møtt opp.

– I den grad av det jeg vet hva som har skjedd, så er dette en veldig tragisk hendelse for skolen og lokalmiljøet på Vinstra, forteller Leif Solheim til VG.

Flere ungdommer og voksne er til stede på skolen i kveld.

– Vi har måttet bruke flere rom, så det er en del her - men jeg har ikke noe tall på hvor mange. Vi har samlet kriseteamet og mange lærere, som vil ivareta både unge og voksne som trenger noen å snakke med.

les også

Én drept og én skadet i knivstikking på Vinstra

Ordføreren er også til stede på skolen.

– Det er tydelig at ungdommene har behov for å komme på skolen for å møtes - noe jeg syns er veldig klokt. Skolen er åpen for alle som trenger å snakke med noen. Her er kriseteamet på plass til å ta seg av ungdommene, og vi har også fått hjelp av nabokommunen Sør-Fron, forteller ordføreren.

Støstad oppfordrer ungdommen på Vinstra til å stoppe all aktivitet i kveld som omhandler halloween. Videre oppfordrer ordføreren til å ikke bruke sosiale medier på å spekulere i hvem de involverte er.

– Vi ønsker ikke at noen skal spekulere i hvem det er snakk om, eller hva som er bakgrunnen for hendelsen. Spekulasjoner gjør det bare vanskeligere. Vi oppfordrer sterkt til å droppe og spre usikkerheter og rykter på sosiale medier, avslutter ordføreren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder