VED JERNBANELINJEN: Bilen havnet ved jernbanelinjen etter å ha kjørt ut fra rundkjøringen og over autovernet. Foto: Theodor Aasland Valen

Én fløyet til sykehus etter å ha nektet å stoppe for politiet

En mann i 20-årene fikk moderate skader da bilen han satt i kjørte over autovernet og ned på jernbanelinjen etter å ha økt farten etter en fartskontroll. Føreren er pågrepet.

En personbil kjørte av veien ved avkjøringen til Sande Nord på E18 i retning Drammen, etter å ha unnlatt å stanse da bilens hastighet ble målt til langt over lovlig grense, som på stedet var 110 kilometer i timen. Sør-Øst politidistrikt meldte om hendelsen på Twitter 00.45 natt til torsdag.

les også

Mann omkom - én til sykehus etter bilulykke

– Foranledningen var at bilen passerte en sivil UP-bil lenger sør i ganske høy hastighet. Politiet startet hastighetsmåling, og da de forsøkte å få bilen til å stanse, gjorde den ikke det, men økte farten, sier operasjonsleder Christian Gulli til VG.

Han ønsker ikke å opplyse hvor høy hastighet bilen ble målt i, men det beskrives på Twitter som «langt over lovlig hastighet».

– Var det en forfølgelse?

– Poliet fulgte etter, men fra hva jeg får opplyst holdt de ganske lang avstand, sier operasjonslederen.

les også

Alvorlig skadet etter trafikkulykke i Lillestrøm

– Ved rundkjøringen ved avkjøringen kjørte bilen rett over en liten trafikkmaskin, over autovernet og ned mot jernbanelinjen. Fører løp fra stedet, men ble pågrepet etter kort tid. En person som satt i bilen er skadet, og ble fløyet til Ullevål sykehus, sier han.
Politiet ville først ikke gå ut med kjønn og alder på personene. Ullevål sykhus melder at en 25 år gammel mann er innlagt med moderate skader etter en trafikkulykke i Sande. Fra opplysningene operasjonsleder har, tror de ikke det var flere personer i bilen.

03.03 tvitrer politiet at begge personene er menn i 20-årene og kjenninger av politiet. Også sjåføren behandles på sykehus for mulige bruddskader i begge håndledd.

Det er ifølge operasjonslederen omfattende materielle skader på bilen. Trafikken påvirkes ikke. Teknikere fra politiet er på stedet, og Vegvesenets ulykkesanalysegruppe UAG. I tillegg er Spesialenheten for politisaker varslet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder