BYGGETABBE: Alt gikk ikke som det skulle med byggingen av nytt regjeringskvartale i ettermiddag. Store mengder flytende betong strømmet inn gjennom bygningsmassene og inn i en restaurant på Youngstorget. Foto: Bohlin, Goran

Betonglekkasje i regjeringskvartalet

En betongstøp som gikk galt førte i ettermiddag til at politiet sperret av store deler av Youngstorget og regjeringskvartalet.

Publisert:

les også

Terrorfare kan stanse enighet om regjeringskvartal i tre

les også

Kommentar: Hvordan kan Statsbygg slippe unna med å granske seg selv?

I forbindelse med byggingen av nytt regjeringskvartal presset betong seg inn gjennom den nye bygningsmassen og inn i den gamle, som vender ut mot Youngstorget.

Flytende betong strømmet inn i et lokale i en restaurant på bakkenivå på Youngstorget. Bakrommet ble fylt med betong til knehøyde, ifølge politiet.

En tid var det usikkert om det gamle basarbygget var alvorlig berørt av betongflommen, og politi og brannvesen ble tilkalt.

Grunnforholdene stabile

– Inne i et kjellerrom bak i restauranten Politikern står nå betongen opp til knehøyde. Betong har presset seg inn fra byggeområdet og inn i den gamle bygningsmassen, forteller operasjonsleder Svend Bjelland til VG.

Sperringene er nå fjernet.

– Politi har vurdert grunnforholdene sammen med Statsbygg, og konkluderer med at bygningsmassen er stabil, og at uhellet ikke utgjør en fare, sier Bjelland.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder