REAGERER PÅ UTSETTELSEN: Drapssaken i Bergen tingrett ble utsatt i siste liten fordi statsadvokaten vurderer ytterligere etterforskningsskritt.
REAGERER PÅ UTSETTELSEN: Drapssaken i Bergen tingrett ble utsatt i siste liten fordi statsadvokaten vurderer ytterligere etterforskningsskritt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Drapssak i Bergen utsatt

INNENRIKS

Påtalemyndigheten har bedt om utsettelse i en drapssak som skulle startet i Bergen tingrett mandag. En mann er tiltalt for å ha dopet ned og kvalt sin kone.

  • NTB
Publisert:

Statsadvokaten i Hordaland ba om utsettelsen torsdag, bare få dager før rettssaken skulle starte, skriver Bergens Tidende.

– Vi har bedt om dette fordi vi vurderer ytterligere etterforskningsskritt, sier førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen. Han vil ikke kommentere hvorfor de ønsker mer etterforskning.

– Det er ikke satt noe ny dato for saken. Men det er opplagt at den ikke kan komme opp før etter sommeren, sier han.

Tiltalt for drap og drapsforsøk

Forsvarer Erik Johan Mjelde reagerer på utsettelsen.

– Det er veldig spesielle signaler som sendes fra statsadvokaten, når det har vært etterforsket i nærmere tolv måneder. Det er også en stor tilleggsbelastning for ham, at han ikke får komme i gang med saken og får forklart seg, sier forsvareren til avisen.

En mann i slutten av 40-årene er tiltalt for å ha dopet ned og drept kona, som ble funnet død i Åsane i fjor.

Tiltalen omfatter også ett tilfelle av drapsforsøk på kvinnen fire dager før hun ble drept. Da skal han ha forsøkt å forgifte henne for å få henne til å sove tungt slik at han kunne drepe henne i søvne.

Erkjente ikke straffskyld

Småbarnsmoren ble funnet død i parets hus i Åsane i Bergen 25. april i fjor. Det ble funnet spor av sovemedisin i blodet til kvinnen, og obduksjonen viste tegn til at hun kunne ha blitt kvalt.

Først etter to måneder ble ektemannen siktet. Han stilte seg uforstående til siktelsen og erkjente ikke straffskyld.

Paret var gift, og begge er norske statsborgere av utenlandsk opprinnelse. De hadde ett felles barn som er ivaretatt av barnevernet.

Her kan du lese mer om