MENER NORGE HAR ANSVAR: Stortingspolitiker Abid Raja (V).

MENER NORGE HAR ANSVAR: Stortingspolitiker Abid Raja (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Raja: Norge må hente hjem IS-barn

Stortingspolitiker Abid Raja (V) mener barn av IS-krigere må hentes hjem. Det ønsker ikke Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

innenriks.vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Raja sier til Klassekampen at han «synes det er helt umulig å ha noe sympati for norske borgere som har deltatt i den massemorderske og kaldblodige organisasjonen IS».

les også

Fikk du med deg? NRK sa unnskyld til Raja etter «neger»-utsagn

– Men norske myndigheter har lik plikt til å hjelpe norske statsborgere. Det prinsippet kan man ikke uthule basert på hvem man liker og ikke liker, sier Raja, som legger til at han er spesielt opptatt av alle de europeiske barna som har blitt tatt med eller er født inn i IS' kalifat.

– Jeg har null sympati med norske fremmedkrigere, men jeg har all sympati med disse barna. De har ikke gjort noe galt, sier han.

les også

UD varslet om at tidligere Syria-farer fra Norge er fengslet i Algerie

Mandag ble det kjent at den norske syriafareren Aisha Shezadi (26) fra Bærum har bedt Utenriksdepartementet om hjelp til å komme hjem til Norge. Helgheim mener Shezadi kan skylde seg selv.

– Jeg tror verken det er mulig å få til, eller at det bør være en prioritet, sier Helgheim, og svarer nei på spørsmålet om han er enig med Venstres Raja.

les også

Ubaydullah Hussain dømt for terror

– Det er selvfølgelig veldig trist, og jeg skulle ønske det ikke var sånn. Men dessverre er dette foreldre som ikke tar ansvar, og setter barna sine i forferdelige situasjoner på grunn av en forskrudd overbevisning de selv har, sier Helgheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder