FRYKTER FLOM: - Vi har holdt på i flere timer i dag for å fjerne eiendeler, platting og båter som ligger i vannkanten, sier Kjell Otto Ødegård, som har hus i vannkanten av Sperillen. FOTO: ROBERT S. EIK/VG
FRYKTER FLOM: - Vi har holdt på i flere timer i dag for å fjerne eiendeler, platting og båter som ligger i vannkanten, sier Kjell Otto Ødegård, som har hus i vannkanten av Sperillen. FOTO: ROBERT S. EIK/VG

- Slår varselet til, blir det katastrofe her

Publisert: Oppdatert: 23.05.13 08:52

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

SPERILLEN (VG) Fra Trøndelag i nord til Telemark i sør skalkes luker. Men det er spesielt ett sted NVE varsler storflom.

VG er på plass ved Buttingsrud camping ved Sperilllen, nord i Drammensvassdraget i Buskerud. Her advarer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mot en flom verre enn på 50 år.

Den allerede høye vannstanden onsdag kan stige opptil 1,9 meter videre, ifølge direktoratet.

- Slår varselet til, blir det katastrofe her. Vi har holdt på i flere timer i dag for å fjerne eiendeler, platting og båter som ligger i vannkanten, sier Kjell Otto Ødegård, som har hus i vannkanten av Sperillen.

Huset ligger ved E16. Like ved er det begynt å renne vann over veien som er hovedåren mellom Oslo og Bergen.

VG DIREKTE: Følg flommen på Østlandet direkte her

Leder av campingen, Trond Helge Buttingsrud, har også tatt sine forhåndsregler. Nå er det opp til naturen om jobben holder.

- Det er mulig vi må flytte campingvogner enda lenger opp, sier Buttingsrud.

For sent onsdag kveld har det begynt å renne en fem meter bred elv gjennom deler av campingen.

Det ligger også mange feriehytter langs Sperillen og Krøderen i vest, som også står i fare for kritisk høy vannstand senere i uken.

- Vi har ryddet og fortsetter å rydde. Opp og opp. Det kan bli høyere vannstand enn nå. Det stiger hele tiden, sier Ødegård

Han har bodd langs idylliske Sperillen siden 1993.

- Det ser jo ut til å bli aller verst nå. Jeg har et merke fra 2007 som er omtrent en meter høyere enn vannstanden står på nå. Jeg håper ikke det skal stige med 1,9 meter som NVE tror.

Torsdag fortsetter jobben med å binde fast ting og bære eiendeler høyere opp.