DREPT: Sami Milhem ble funnet drept og partert fredag 8. august Foto:Politiet,NTB scanpix

Bistandsadvokat: - Dette er total mangel på nettvett: Sendte likbilder på snapchat

Politiet måtte slette likbilder fra vitner

Politiet har funnet drapsvåpenet i Hareid-saken

Politiet måtte slette bilder som vitner tok av den drepte
Sami Milhem (20) da han ble funnet partert og drept tidligere i sommer.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

20-åringen Sami Milhem ble funnet ille tilredt i en leilighet i Hareid fredag 8. august. Politifolkene som kom til stedet kunne raskt se at han manglet flere kroppsdeler.

Da politiet tok seg inn i leiligheten hvor han ble funnet, oppdaget de at flere vitner hadde tatt bilder av liket og sendt på sosiale medier, blant annet på snapchat.

Bistandsadvokat: – Forkastelig

Snapchat er en billeddelingstjeneste hvor bildet bare er synlig i noen få sekunder for mottageren, men mindre mottageren kopierer bildet. Bildene ble også, etter det VG får opplyst, sendt på vanlig MMS.

Oppdagelsen gjorde at politiet måtte gå hardt til verks og slette bildene fra mobiltelefonene til dem som hadde fotografert.

Frykten var at bildene i verste fall skulle bli kjent for familien til den drepte, eller at media skulle få tak i dem, får VG opplyst.

VG har vært i kontakt med bistandsadvokat Jørund Knardal. Han representerte familien til den drepte da saken var i innledningsfasen, før familien flyttet til Sørlandet.

FORKASTELIG: Bistandsadvokat Jørund Knardal synes det er forkastelig at noen tar bilder av et lik og sender på sosiale medier. Foto:Privat,

– Dette synes jeg er helt forkastelig. Personer som gjør noe slik mangler alt som er av nettvett. Det hadde vært grusomt for familien om de skulle ha blitt kjent med dette bildet av sin sønn, sier Knardal til VG.

Manglet kroppsdeler

Oppdagelsen gjorde også at politiet tidlig gikk ut i media og opplyste at 20-åringen var blitt partert.

– I begynnelsen var politiet veldig tilbakeholdne, men lørdag morgen 9. august ble familien varslet om det som skulle komme frem i pressemeldingen rett etterpå, sier Knardal.

Det var da politiet gikk ut med detaljer om at avdøde manglet flere kroppsdeler.

Senere fikk familien flere detaljer fra obduksjonsrapporten.

Ofte ønsker politiet å hindre at det kommer frem detaljer fra et åsted i det lengste. Bakgrunnen for dette, er blant annet for å sikre seg så autentiske avhør som mulig der mulige gjerningsmann eller andre vitner ikke skal kunne ha lest seg til noe i media i forbindelse med en drapssak.

Har funnet drapsvåpen

Politiet nærmer seg avslutningen av etterforskningen av det bestialske Hareid-drapet.

En rekke politifolk fra Kripos har bistått lokalt politi i det krevende etterforskningsarbeidet.

Ifølge politiets etterforskning skal det være avklart at de står overfor et hevndrap.

Politiet har også funnet drapsvåpenet i saken. Det er en ganske stor kniv, som politiet fant dumpet i en container i nærheten av Eurosparbutikken på Valderøyna.

– Den siktede mannen var innom butikken vår og handlet. Vi hjalp politiet med å finne overvåkningsbilder. Politiet fant senere en søppelsekk i en container ved butikken, som de viste stor interesse for, sier Hans Idar Valderhaug, nestleder i Eurospar Valderøy.

HENTET UT: Levningene etter drepte Sami Milhem ble tatt ut lørdag kveld 9. august, dagen etter drapet. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Politiet fant drapsvåpenet etter å ha sett bilder på overvåkningsbilder fra butikken, der de kunne se gjerningsmannen kaste fra seg kniven i en søppelbøtte utenfor. Søppelet ble senere tømt i containeren uten at noen oppdaget kniven.

Den 23 år gamle mannen fra Nordland som er siktet for å ha drept og partert Sami Milhem (20), har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet og samtykket til varetektsfengsling.

Den siktede 23-åringen sitter i varetekt ved Bergen fengsel, og er så langt varetektsfengslet frem til 8. september med brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder