KRITISERER PRESSEN: Thorbjørn Jagland mener en samstemt norsk presse har støttet avgjørelsen til Fritt Ord og at noen må rope et varsku. Foto: Espen Braata

Jagland refser norsk presse for Fjordman-støtte

Det er foruroligende at norsk presse ikke har problematisert Fritt Ord-støtten til Fjordman, mener Thorbjørn Jagland.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- At Fjordman får så mye taletid i mediene og at han får støtte til å skrive en bok medfører en fare for at det han ytrer blir en normal del av den offentlige debatten. Noen må derfor rope et varsku, sier generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland til Dagsavisen.

I en kommentar i Dagsavisen torsdag skriver Jagland om det han kaller en «mislykket liberalisme» i norske medier.

- Fritt Ords avgjørelse er blitt støttet av en samstemt norsk presse. Det er i seg selv foruroligende at ingen problematiserer avgjørelsen og tar et annet standpunkt, skriver Jagland.

- Jeg frykter at man i en misforstått liberalisme om noen år vil slippe Anders Behring Breivik til i alle kanaler, skriver han videre.

Han forteller at han for alvor fattet interesse for Fjordman etter at han hørte om tildelingen.

- Jeg må si jeg er forskrekket over det han skriver. Jeg mener det er viktig at vi setter ned noen stolper, slik at vi ikke mister vår offentlige moral, sier Jagland.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, reagerer på kritikken fra Jagland.

- Hvilke aviser har Jagland lest? Det første som slår meg er at vi kan ikke ha lest de samme avisene. Jeg har ikke sett én eneste avis som ikke har problematisert tildelingen, om det er på lederplass eller i form av kommentarer, leserinnlegg eller artikler. Flere har vært kritiske, sier Kokkvold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder