To personer funnet døde etter leteaksjon

Ordføreren i Vågsøy: – Dette er fryktelig trist og vi har ingen å miste

Bilen som to savnede tenåringer sist ble sett kjørende i, ble funnet på ni meters dyp i Røyrvikneset i Sogn og Fjordane.

  • Sverre Holm-Nilsen
  • Erik Haugen Aspaas
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag ettermiddag startet leteaksjonen etter de to tenåringene som var meldt savnet av familiene sine. De to hadde sist blitt observert kjørende i en blå Volkswagen Golf på fylkesvei 618 mellom Selje og Måløy onsdag kveld.

– De skulle vise noen venner veien fra Selje til Måløy. På et tidspunkt kom bilene ifra hverandre, sier operasjonsleder Espen Gulliksen i Sogn og Fjordane politidistrikt til VG.

Like før kl. 18.30 fredag kveld ved Røyrvikneset gjorde politiet funn av bilen de to ungdommene satt i.

I bilen som lå på ni meters dyp ble det funnet to omkomne.

– Vi har akkurat hentet opp bilen. I den var det to personer. De er ennå ikke identifisert, men det er nærliggende å tro at det er snakk om de to savnede personene. Det er en gutt og ei jente i slutten av tenårene. Et kjærestepar, får vi beskjed om, sier Gulliksen til VG.

Det er en gutt på 19 år og ei jente på 18 år som har vært savnet, melder NTB.

Personene som onsdag så tenåringene sist, meldte fredag ifra til skolen som igjen varslet politiet. Det samme gjorde foreldrene som meldte dem formelt savnet, opplyser Gulliksen.

– Vi har ingen å miste

Ifølge politiet kommer de to ungdommene fra Florø og bor på hybel i Vågsøy kommune. VG har vært i kontakt med kommunes ordfører Kristin Maurstad og hun forteller at det lille samfunnet er sterkt preget.

– Det er et lite sted hvor alle kjenner til alle. Nå må vi ta vare på hverandre. Dette er fryktelig trist og vi har ingen å miste, sier Maurstad.

Hun forteller videre at det er satt opp et team med ressurspersoner og at skolen vil være åpen fra klokken 13.00 lørdag.

– Her skal vi være sammen og bearbeide det forferdelige som nå har skjedd.

Det vil også være en samling søndag kveld, da flere av elevene bor på hybel og er bortreist i helgene.

SØKTE I VANNET: Redningsselskapet deltok sammen med politiet, Røde Kors og Hovedredningssentralen i søket etter bilen de to ungdommene sist ble sett kjørende i. Foto: REDNINGSSELSKAPET ,

Tips fra publikum

– På grunn av tips konsentrerte vi søket til et mindre område. Der fant vi deler fra savnedes bil og foretok søk. Årsaksforholdene er for tidlig å si noe om, sier operasjonslederen til VG.

Alfred Aastrøm, kaptein på RS «Halfdan Grieg» som deltok i søket etter bilen, sier at det ble funnet spor i veibanen.

– Vi ga politiet arbeidslys, men man kunne ikke se bilen fra overflaten. Redningsdykkere fra brannvesenet kom til stedet, og etter få minutter kunne der verifisere at det var bilen, sier Aastrøm til VG.

De to omkomne har ikke blitt identifisert, men familiene til de to savnede tenåringene har blitt varslet om funnet.

Politiet sier fredag kveld at bilen er oppe av vannet. Den er nå tatt i forvaring og vil gjennomgå undersøkelser for å finne ut mer om hendelsesforløpet.

Trafikkulykkegruppen fra Statens vegvesen er også koblet inn i saken og vil granske ulykkesstedet og hjelpe til i etterforskningen.

Et helikopter fra hovedredningssentralen ble kalt ut, Røde Kors og et skip fra Redningsselskapet deltok i søket sammen med politiet fredag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder