KRITISERER: Frp-topp Per Sandberg reagerer på at statssekretær Laila Bokhari (høyre) har sagt at Hege Storhaug (vestre) er en av landets farligste stemmer. Foto:GORDON ANDERSEN/THOMAS WINJE ØIJORD,

Raser mot Erna-rådgiver:  Hun sidestiller Hege Storhaug med terrorister

Per Sandberg hisser seg kraftig opp over svaret statssekretær Laila Bokhari ga da hun ble spurt om hvem som var Norges farligste stemmer.

  • Marie Kingsrød
  • Pål Ertzaas
Publisert:

– At Bokhari sidestiller Storhaug med Bhatti og terrorister er rett og slett uakseptabelt, sier Frp-nestleder Per Sandberg, til VG.

Bakgrunnen er følgende:

Statssekretær Laila Bokhari gjestet radioprogrammet Salongen på P2 mandag. Samtaleemnet i deler av radioprogrammet var radikalisering og terrorisme. Svarene hun ga i programmet fikk Sandberg til å reagere.

Da Bokhari ble spurt om hvem som er de farligste stemmene i norsk offentlighet i dag, svarte Bokhari følgende:

– Det er personer som blir stående uimotsagt og som tar ting ut av kontekst. Det er flere, men jeg har ikke lyst til å navngi noen. Det er flere vi kjenner til i mediene som kan komme ut med en kronikk eller noe, som bare blir stående der uten noen motargumenter. Og de er farlige.

Etter flere spørsmål på hvilke personer som er Norges farligste stemmer, sier hun:

– Hvis Arfan Bhatti og Hege Storhaug blir stående uimotsagt, mener jeg vi har en utfordring i å skape et debattmiljø slik at deres meninger ikke blir sannheten.

LES OGSÅ: Erna-rådgiver blir mamma i august

– Da mener hun også at Frp er en farlig stemme

Disse svarene gjør Sandberg svært provosert.

NESTLEDER FRP: Per Sandberg. Foto:Frode Hansen,VG

– Hvis Laila Bokhari mener at Hege Storhaug og Human Rights Service (HRS) er en farlig stemme i debatten mener hun også at Frp er en farlig stemme i debatten, og at regjeringen hun selv sitter i er en farlig stemme i debatten. For denne regjeringen støtter HRS med penger, sier Sandberg til VG.

Islamkritiske HRS, hvor Hege Storhaug jobber som informasjonsleder, har fått mer enn ti millioner av norske myndigheter. Derfor mener Sandberg at det er i strid med regjeringen å si det Bokhari har sagt om Storhaug.

– Jeg har i dag tatt kontakt med Statsministerens kontor for å si fra om at dette ikke er akseptabelt. Bokharis uttalelse er ikke forenlig med regjeringens. Og slettes ikke forenlig med Frp. Hege Storhaug er en meget viktig stemme i denne debatten, ikke en «farlig» stemme slik Bokhari fremstiller dette. Jeg forventer at SMK klart og tydelig slår fast at dette IKKE er forankret i regjering, sier nestlederen.

– Mener du at Bokhari bør trekke seg eller bli avsatt?

– Ansettelser av statssekretærer overlater jeg til regjeringen.

– Bokhari er en stor ressurs for statsministeren

Alle parter, både Sandberg, Storhaug og Bokhari har vært delaktig i denne diskusjonen. Statsministerens kontor er godt kjent med Sandbergs kritikk.

– Bokhari er en stor ressurs for statsministeren og blir satt stor pris på. Bokhari ringte på eget initiativ til Sandberg i går kveld (tirsdag) etter å ha hørt at Sandberg stilte spørsmålstegn ved det hun hadde sagt, sier statssekretær Julie Marie Brodtkorb til VG.

Sandberg bekrefter overfor VG at han har fått formidlet dette. Hun fortsetter:

– Hun presiserte at hennes intensjon ikke var å sammenligne Bhatti og Storhaug, men å si at det er viktig at skarpe meninger blir debattert. Hun presiserte derfor også at det er viktig med mange stemmer i debatten om radikalisering og at organisasjonen Storhaug er del av derfor også får midler over statsbudsjettet. Det var også kontakt onsdag morgen med Storhaug for å formidle det samme.

VG har vært i kontakt med Bokhari, men hun har ikke kommentarer utover dette. VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med Storhaug.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder