Se VGTV-dokumentaren: Hva skjedde med Shilan Shorsh?

Hun ble truet på livet og døde i en påsatt brann

INNENRIKS

Som profilert kvinneaktivist i Bergen var Shilan Shorsh
opprørt over alle de kurdiske kvinnene som døde i branner. 18.mai fjor ble hun funnet død i sin egen seng ­- etter en påsatt brann i leiligheten i Fyllingsdalen.

  • Guro Hoftun Gjestad
Publisert: Oppdatert: 26.10.14 17:43

Se VGTV-dokumentaren om den modige kvinnen som vant likestillingsprisen i Bergen, og som fortsatte sin kompromissløse kamp - ­ tross dødstruslene hun ble utsatt for.

En ti centimeter stor glipe i døren inn til soverommet der Shilan ble funnet død, gjør at politiet ikke kan utelukke at en annen person var til stede da brannen startet.

Politiet etterforsket Shilans død med utgangspunkt i at brannen enten var en mordbrann, en ulykke eller at Shilan tok sitt eget liv.

LES OGSÅ:Familien frykter brannoffer ble drept

En drøy måned etter Shilans død sa politiet til Bergens Tidene at de hadde avsluttet etterforskningen

– Det eneste vi kan utelukke, er at det var en ulykke. Vi konkluderer ikke med at dette er selvdrap. Men det er heller ingenting som understøtter at det har vært en kriminell handling, sier stasjonssjef ved Bergen Vest politistasjon, Tore Salvesen til VG Helg.

Saken ble henlagt den 17 desember 2013.

LES HELE HISTORIEN OM SHILAN SHORSH i VG+

Det er gratis å lese saken, men for å få tilgang kreves det at du logger inn med SPiD.

I denne ukens VG Helg og på VG+ kan du lese historien om den sterke kvinnen i Bergen - og alle spørsmålene hun etterlot seg.

Nærmere halvannet år etter dødsfallet skriver Salvesen i epost til VG Helg at han har notert seg noen ting som burde vært undersøkt – og at saken når som helst kan gjenopptas.

Salvesen vil ikke antyde når undersøkelsene kan gjennomføres.

- Politiet i Hordaland står overfor store utfordringer i tiden som kommer, først og fremst i forbindelse med omstrukturering, sier han til VG Helg.