MÅ MØTE HER: Presten må møte i Sunnmøre Tingrett i Ålesund i februar, tiltalt for vold under særdeles skjerpede omstendigheter mot sin kone. Foto:Morten Hjertø,VG

Prest tiltalt for vold mot sin kone

En prest i en kommune i Møre og Romsdal skal ifølge tiltalen ha vært svært aggressiv og voldelig mot sin kone mens et barn var tilstede. Han nekter all straffskyld.

  • Cathrine Ekehaug

I april i fjor ble presten pågrepet uten dramatikk, og siktet for å ha utøvd vold mot sin kone. Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og forsvarer John M. Hammervoll sa følgende til VG i forbindelse med siktelsen i april:

– Det jeg kan si er at min klient ikke vet hva det er som gjør at politiet agerer slik de har gjort, men han antar dette skyldes påstander fra noen som ønsker å skade ham, sier Hammervoll.

4. februar må presten likevel møte i Sunnmøre tingrett, satt under tiltale for å ha utøvd vold mot sin kone under særdeles skjerpende omstendigheter. Det skriver Sunnmørsposten.

Barn vitne til hendelsen

Mannen ble varetektsfengslet for hendelsen, men ble løslatt den 30. april da det ikke lenger var fare for bevisforspillelse, ifølge en pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt. Siktelsen mot mannen, som er ansatt i Den norske kirke, ble imidlertid opprettholdt og politiet etterforsket saken videre.

Presten skal ifølge tiltalen ha tatt tak i sin kone og slengt henne i gulvet og tatt kvelertak på henne. Et barn skal også ha vært vitne til hendelsen, som skal ha funnet sted på natten i ekteparets bopel. Tiltalen omtaler også en overtredelse av veitrafikkloven.

Aktor i saken blir politiadvokat Cathrin Remøy. Hun har nettopp overtatt saken og ønsker ikke å kommentere innholdet i tiltalen til VG nå.

– Overrasket over tiltalen

Hammervoll, prestens forsvarer, sier hans klient er svært overrasket over at det er tatt ut tiltale mot ham:

– Vi trodde faktisk at det ikke skulle komme tiltale mot ham. Han erkjenner ikke straffskyld, og kan ikke forstå på hvilket grunnlag han skulle gjøre det, sier Hammervoll.

– Politiet ble invitert inn i en familiesituasjon, og vi har respekt for at politiet tar det alvorlig. Men vi er overrasket over at politiet, med den informasjonen de får i situasjonen, tar ut tiltale mot min klient, fortsetter han.

Hammervoll sier at når det gjelder tiltalen knyttet til veitrafikkloven dreier dette seg om et mindre forhold hans klient selv har fortalt politiet om.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder