VARMT SMIL: Mille Marie Treschow er blant Norges rikeste kvinner. Under sofaintervjuet «Tett på» på brygga i Larvik onsdag kveld bød hun på godt humør og åpenhjertige historier. Foto: ALF ØYSTEIN STØTVIG,

** Mille Marie Treschow i «sofaprat» i hjembyen
** Åpen om kreftsykdom, bedriften og skilsmissen: Treschow om bruddet: - Det har vært veldig bra!

LARVIK (VG) Mille Marie Treschow (60) er kreftfri, fremgangsrik og lykkelig som skilt for tredje gang. Nå snakker hun også åpent om bruddet med Stein Erik Hagen.

  • Ingrid Hvidsten
  • Alf Øystein Støtvig
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

En strålende blid Treschow stilte onsdag kveld opp til sofaprat-arrangementet «Tett på», som arrangeres i Pakkhuset på brygga i Larvik, sammen med syklist Dag Erik Pedersen og intervjuer Mette Stensholt Schau.

Til helgen arrangerer Pedersen sykkelritt til inntekt for kreftsaken i byen. Treschow skal sykle – og sier til VG at egne opplevelser har vekket et stort engasjement.

Hun har selv hatt kreft, og før skilsmissen for to år siden var hun og daværende ektemann Stein Erik Hagen åpne om hans sykdom.

– Jeg har ikke bestemt meg for hvor langt jeg skal sykle, men det er viktig å stille opp når Dag Erik drar i gang dette, sier Treschow, og sender et varmt smil til vennen Dag Erik Pedersen.

Fornøyd med bruddet

En av Norges rikeste kvinner snakket ledig om sitt engasjement for byen på scenen – og hvordan det er å bo i slottet Fritzøehus.

– Jeg føler meg ikke veldig annerledes. Jeg tror i tilfelle det er omgivelsene som gjør meg annerledes. Jeg føler meg veldig positivt behandlet, forsikret milliardæren.

Og hun høstet stor applaus da hun forsikret at Larvik er hjemme for henne.

- Jeg har jo prøvd å bo andre steder, sier hun.

For to år siden ble det definitivt at Fritzøehus er hennes hjem, da hun og mangemilliardær Stein Erik Hagen gikk hver til sitt etter åtte års ekteskap.

– Skilsmissen har påvirket meg slik at jeg er mye mer i Larvik. Det er deilig! Alt har vært veldig bra, sier en uvanlig åpen Treschow til VG like før hun går på scenen i Larvik.

– Jeg har et godt og nært forhold til mine barn, søsken og øvrig familie, tilføyer hun.

– Hvordan er forholdet ditt til din eksmann, Stein Erik Hagen?

– Det er godt. Vi har en god tone.

– Dere har jo snakket om kreftsykdommen sammen før – har du snakket med ham om at du skal sykle til helgen?

– Nei. Nei, vi har ikke daglig kontakt. Vi lever hver våre liv.

Kuttet sukker og soling

Treschow har selv nylig hatt kreft.

– Jeg er kreftfri. Jeg har vært operert for hudkreft to ganger, og det kan jo være alvorlig. Man får jo sine tanker, sier hun til intervjuer Mette Stensholt Schau på scenen.

Milliardæren avviser likevel at hun ble redd.

– Når det først skjer noe med meg går jeg ganske grundig til verks. Hva kan jeg gjøre? Jeg kjøpte en del bøker, begynte å tenke på kosthold. Og en av tingene jeg fant ut er at sukker er gift, som bensin for kreftcellene. Noe av det første jeg gjorde var å kutte ut sukker. Det var ikke lett, for sukker er vanedannende, og det er i så mye. Jeg hadde for eksempel aldri tenkt på at det er i sennep og ketchup, sier Treschow.

Om risikofaktorene i eget liv før hun fikk diagnosen, peker hun på stress – og soling.

– Jeg har solt meg alt for mye! Da jeg var ung satt vi jo med slike folieskjermer, erindrer hun.

Hun vurderte aldri å resignere.

– Jeg har tenkt på døden mange ganger, i aller høyeste grad. Det skjer ting rundt oss som gjør at jeg tenker på døden, men ikke det at jeg fikk kreft. Det skulle overvinnes.

Også fra scenen fikk hun spørsmål om skilsmissene sine – tre i tallet.

– Jeg tror ikke jeg er vanskelig å leve med… Men for å lede en bedrift, som jeg har gjort i snart 30 år, så utvikler man jo sterke evner. Og det å være gift med en veldig sterk kvinne er kanskje ikke alltid enkelt, konstaterer en smilende Treschow.

Vil aldri flytte bedriften

Hun er brennende opptatt av hjembyen Larvik, og snakker villig om næringslivet i kystbyen.

– For meg er det viktig å være her fordi det er her aktivitetene våre og medarbeiderne våre er, fastslår hun på VGs spørsmål om familiebedriften også for fremtiden skal ha base i byen.

– Jeg er jo født og oppvokst her. Larvik har et utrolig potensiale, det er saltvann og ferskvann og skiløyper… Jeg er veldig engasjert i byen, og syns flere burde flytte bedriftene sine til Larvik. Her er det gode liv!

Treschow drev tidligere også næring i byen sammen med eksmannen Stein Erik Hagen – men sier hun aldri forsøkte å få ham til å flytte hovedsete til byen.

– Vi bygde Farris bad sammen, og det var vellykket. Men hans bedrifter er andre steder. Farris bad gikk jo bra, det var ikke derfor vi valgte å selge. Hotellet står fortsatt, og jeg sier fortsatt «vi» når jeg snakker om Farris Bad.

– Men nå er dere helt ute av hverandres selskaper, du og Hagen?

– Ja, det er vi.

- Du fremstår til vanlig ganske privat. Er det en mer åpen Mille Marie Treschow vi vil se fremover?

- Ja, det får nesten du avgjøre om du syns. Det er ikke noe strategivalg jeg har tatt, akkurat, men jeg syns det er hyggelig å stille opp for hjembyen min.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder