PÅ PLASS: Både kulturminister Thorhild Widvey og stortingsrepresentant Tina Bru har gjemt mobilen i BHen. Foto:Bent Høie på Twitter,

Sjekk mobiltrikset: Thorhild Widvey og Tina Bru tok en Erna

Under middagen på Høyres landsmøte lørdag kveld var det selvsagt hvor man måtte gjemme mobilen: i BH-en.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Statsminister Erna Solberg (54) fortalte åpenhjertig til VG om hvor hun gjemmer mobilen med statshemmeligheter dersom hun ikke har lommer eller bærer veske.

Solberg fortalte også at hun kjenner mange andre som bruker denne praksisen.

– Du, jeg kjenner ganske mange damer, jeg, som innimellom bruker den teknikken, for eksempel når de skal ut på byen og ikke ønsker å være belemret med en veske, sa Solberg til VG.

Nå viser det seg av to av de Erna peker til er kulturminister Torhild Widwey og Stortingsrepresentant for Høyre, Tina Bru.

– Er dette noe dere har lært av Erna?

– Alle som er kvinner vet at dette ikke er oppsiktsvekkende. Det er det som er det morsomme, sier stortingsrepresentant Tina Bru på telefon til VG.
– Må man gjemme mobilen i BH-en for å komme inn i Høyre?
– Nei er svaret på det, sier Bru og ler.

– Er dette en trend i Høyre?
– Det er ikke en trend. Det er et velkjent triks for alle kvinner som ikke har lommer eller noe annet sted å legge mobilen.
Norske eksperter har forsket på stråling fra mobiltelefonen i lang tid, og konkludert med at mobiltelefonen ikke utsetter mennesker for skadelig stråling som kan føre til kreft.

KOMMENTAR:BH-bekjennelser fra en kvinne uten lommer

Bru er ikke redd for å få uheldige telefonsamtaler til BHen, men innrømmer at hun har hatt mobilen liggende på bordet under middagen på Høyres landsmøte lørdag kveld.
– Du skal ha rimelig spesielle bryster om du klarer å skru på FaceTime om du har mobilen liggende i BHen, sier hun og legger til:

– Hele poenget med å legge mobilen ned i BH-en er fordi du ikke trenger den lenger.

LES OGSÅ: Frp-topp bruker «metallskjorte» for å unngå stråling

Hva slags triks bruker Bent Høie for å legge fra seg mobilen?
– Hvis han ikke har noen lommer er hans triks å stikke mobilen halvveis ned i bokseren.
Bent Høie på sin side, sier at det hele bare er god politikk.

– Dette viser at Høyre alltid ser etter nye løsninger. Dette er god konservatisme - forandre for å bevare, sier helseminister Høie til VG.

Også administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, erklærer sin støtte til statsministeren med følgende bilde på sin Instagram-konto:

«Vi støtter @erna_solberg 's praktiske mobilløsning og innrømmer herved at vi gjør det samme! #heiastatsministeren» skriver Innovasjon Norge-sjefen på sin Twitter-profil.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å få en kommentar fra kulturminister Widvey.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder