Ung kvinne tatt med 33 kilo khat

(VG Nett) Tollere ved Sandefjord Lufthavn Torp gjorde lørdag morgen et beslag på 33,4 kilo med det narkotiske stoffet khat.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- En ung kvinne med bosted i utlandet, som kom med fly fra Stanstead i London, ble tatt idet hun passerte fortollinggssonen, sier vaktsjef Dahl ved tollen på Torp til VG Nett.

- Hun hadde 33,4 kilo khat i to store kofferter og var på vei til Oslo for å levere det videre, forklarer Dahl som beskriver fangsten som et middels beslag.

Hvert år oppdager tollvesenet på Torp rundt 1,5 tonn med det milde, narkotiske stoffet.

Beslag på rundt 40 kilo er blant de største. Ifølge tollerne i Sandefjord er det vanskelig for smuglerne å få med seg mer av praktiske hensyn, men tollerne ser tendenser til at smuglerne opererer med stadig mindre kvanta.

- Det har noe med lovgivningen i Norge å gjøre. De vet at straffen er betraktelig mindre om de blir tatt med lite, sier Dahl som har sendt den unge kvinnen til avhør hos politiet.

I England er det lovlig med khat og Dahl mener mange, spesielt afrikanere, blir brukt til å frakte stoffet til Norge, uvitende om at det er ulovlig her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder