GIR SEG: Rasmus Hansson er ferdig som talsperson for Miljøpartiet De Grønne når landsmøte heves neste år. Foto: Mariam Butt NTB scanpix

Hansson sier nei til gjenvalg i Miljøpartiet De Grønne

Rasmus Hansson (63) går av som nasjonal talsperson i MDG under landsmøtet neste år. I forrige periode ble han partiets første stortingsrepresentant noensinne.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Med to år til lokalvalget i 2019 og fire år på Stortinget foran oss har vi tid til å tenke langsiktig. Jeg mener dette er riktig tidspunkt å slippe til og bygge opp neste generasjon MDG-ledere som skal løfte den grønne politikken videre, sier Hansson i en uttalelse som er sendt NTB.

63 år gamle Hansson toppet Miljøpartiet De Grønnes stortingsvalgliste fra Akershus foran høstens valg, men nådde ikke opp. Denne perioden er det i stedet partiets andre nasjonale talsperson Une Aina Bastholm fra Oslo som utgjør MDGs énpersonsgruppe.

Les: MDG under sperregrensen: – Velgerne sviktet oss ikke, sier Rasmus Hansson.

Upåvirket av årets valgresultater

Hansson sier til VG at årets valgresultater ikke hadde noe å si for valget han nå har tatt:

– Jeg bestemte meg for å gå av for lenge siden og jeg ville ha tatt samme valg om jeg hadde blitt valgt inn på Stortinget med en stor gruppe, sier han.

Han fortsetter imidlertid som MDG-talsperson fram til landsmøtet i 2018. Partiets valgkomité har startet arbeidet med å finne en ny mannlig talsperson for De Grønne. En liste over foreslåtte kandidater vil bli presentert 15. januar neste år.

– Jeg har ingen opplysninger om hvem denne personen blir, og det skal jeg ikke vite heller. Dette er valgkomiteens jobb, sier han og legger til:

– Men det er mange gode kandidater, så jeg er veldig trygg på at det kommer en veldig god talsperson etter meg.

Vil se etter ny jobb

Etter landsmøtet 2018 er målet å skaffe seg en ny jobb der han kan bidra til «gode miljøløsninger sier han».

– Det har vært et stort privilegium å representere De Grønne og grønne velgere i fire år på Stortinget og nesten like lenge som nasjonal talsperson. Jeg takker og bukker og gleder meg til fortsettelsen, sier Hansson.

Stortingsvalget 2017: Stortingsvalget: Disse mister plassen og disse har kommet inn

Før han ble MDGs fremste ansikt utad, var Rasmus Hansson i en årrekke generalsekretær i WWF Norge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder