Er sommeren over?

... helgen blir hvert fall fin og med sol i alle landsdeler

(VG Nett) Flere stabile høytrykk over Norge ser det ikke ut til at det blir, men temperaturer på over 20 grader blir det mer av i sommer.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

BADING: Det går an å bade selv om det er skyet vær. Henrik Gabrielsen (15 år) fra Ullevaal i Oslo hiver seg uti Sognsvann tidligere i sommer. Foto: Scanpix

VÆRET: Se værmeldingen her
Hun mener det likevel fortsatt er gode forhold for bading og andre uteaktiviteter.

- Det går jo an å bade selv om det er litt skyer, sier hun.

Og skyer kan nordmenn vente seg mange av den nærmeste tiden.

I nord starter det med regnskyer i morgen.

- Det vil falle en del nedbør i Finnmark og Troms fredag. Ellers i nord vil det være varierende skydekke. Trøndelag og områdene litt sør for Trøndelag vil få halvskyet eller lettskyet vær, noe opphold og regnbyger på ettermiddagen, forklarer Holmebakken.

Vestlendingen kan ifølge værmeldingen vente seg nordlig bris på kysten, stort sett oppholdsvær men utrygt for lokale regnbyger i indre strøk.

På Sørlandet vil det bli skiftende bris, oppholdsvær og litt sol.

Østlandet vil få skiftende skydekke og enkelte regnbyger, men også kortere perioder med sol.

SOL? Søk etter sola her
Starten av helgen vil være ganske bra i store deler av landet. Alle landsdelene vil ifølge meteorologene få se sola på lørdag.

- Det vil komme en høytrykksrygg over Sør- og Midt-Norge i helgen og gir mye bra vær i disse områdene. Muligens litt regn på Sørlandet og sør på Østlandet søndag kveld, sier Holmebakken.

Temperaturene vil stige litt eller være uendret i sør på lørdag, men synker søndag eller mandag.

- Man vil få over 20 grader veldig mange steder i Sør-Norge i helgen, men så vil temperaturene synke noe, sier Holmebakken. - I Oslo vil det være temperaturer på mellom 20 og 25 grader frem til tirsdag i neste uke.

KAN DU SPÅ VÆRET? Prøv her
Etter helgen får vi et lavtrykk inn fra vest. Det vil gi fra seg det meste av nedbøren på Vestlandet, før det tørre går videre til øst, slik det pleier å være for oss her på Vestlandet, sier Holmebakken.

Ifølge Meteorologisk institutt tyder sesongprognosen for perioden august - oktober 2005 på at gjennomsnittstemperaturen vil ligge nær normaltemperaturen for perioden i stort sett hele landet, bortsett fra lengst i nord, hvor det ser ut til å bli litt varmere.

Juni og juli har servert nordmenn mye bra vær denne sommeren. Og VG Nett-leserne har sendt inn mange bilder av det de mener er Norges fineste strender.

BILDER: Lesernes fineste strender

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder