SIKTET FOR DRAP: En 46 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter at Turid Berg (51) ble funnet død i sin leilighet i dette bygget i Orkdal torsdag kveld. Foto: Scanpix

Drapssiktet for syk til å bli avhørt

Den 46 år gamle mannen som er siktet for drapet på Turid Berg (51) i Orkanger, var fredag ikke i stand til å gå i politiavhør.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Mannens forsvarer, advokat Stig Mjønes, opplyser til NTB at det planlagte avhøret ble utsatt på grunn av mannens psykiske helse. Lørdag skal han framstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett.

46-åringen er siktet for å ha drept den 51 år gamle Turid Berg i kvinnens hjem på Orkanger torsdag kveld. Han ble pågrepet på åstedet, opplyste lensmann i Orkdal og Agdenes, Bjørn Ivar Ustad, på en pressekonferanse fredag formiddag.

Funnet av familiemedlem

IKKE NOE AVHØR: Lensmann Bjørn Ivar Berg fikk ikke gjennomført noe avhør med drapssiktede fredag. Foto: Scanpix

Politiet ble varslet om drapet ved 19-tiden torsdag kveld av en person i nær familie med avdøde. Turid Berg etterlater seg tre voksne barn. Lensmannen ville ikke opplyse om det var ett av barna som varslet politiet.

På pressekonferansen - der også politiadvokat Sindre Stave deltok - ble det ikke gitt noen opplysninger om hvordan kvinnen ble drept. Før siktede er avhørt, vil politiet heller ikke gi andre opplysninger om hva som er skjedd. Heller ikke drapstidspunktet er det sagt noe om.

Fysiske skader

Etter at siktede ble pågrepet torsdag kveld, ble han brakt til St. Olavs hospital i Trondheim på grunn av fysiske skader.

Politiet ville på pressekonferansen ikke opplyse om han hadde skadet seg selv, eller om skadene skyldtes at han hadde vært i kamp med kvinnen. Han ble utskrevet fra sykehuset fredag morgen.

Det er opplyst at avdøde og siktede kjente hverandre godt, og at de i perioder har bodd på samme adresse. Siktede er tidligere straffedømt, men ikke for vold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder