KREVER ETTERFORSKNING: Utenriksminister Børge Brende sier i en pressemelding at Norge forventer en full etterforskning av drapet. FOTO: HELGE MIKALSEN Foto:Helge Mikalsen,VG

Norge fordømmer drap på hjelpearbeider i Sør-Sudan

– Jeg fordømmer drapet på en av Norsk Folkehjelps ansatte i Sør-Sudan, som ble skutt og drept i går, sier utenriksminister Børge Brende (H).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Medarbeider Gabriel Yien Gach ble mandag trukket ut av en av Norsk Folkehjelps biler og skutt og drept, opplyser organisasjonen.

Episoden er spesielt alvorlig fordi det foreligger troverdig informasjon om at Gach ble drept på grunn av sin etniske tilhørighet, sier Brende i en pressemelding tirsdag.

– Slike kriminelle handlinger bidrar til å forsterke en ond sirkel av vold og hevn, noe vi allerede har sett for mange eksempler på i Sør-Sudan det siste halve året. Norge forventer en full og uavhengig etterforskning av drapet og straffeforfølgning av dem som står bak drapet, sier han.

Titusenvis av mennesker er drept og halvannen million er på flukt etter at konflikten mellom president Salva Kiir og Riek Machar, som leder opprøret i Sør-Sudan, eksploderte for over sju måneder siden. Partene i konflikten forhandler nå i Etiopias hovedstad Addis Abeba om en politisk løsning på konflikten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder