SIKTET: Helt siden slutten av 1980-tallet har Henning Holstad vært blant Fremskrittspartiets mest fremtredende politikere i Oslo. Foto:TROND SØRÅS,VG

Holstad løslates fra varetekt

Politiet vil anke til Høyesterett

Helerisiktede Henning Holstad (Frp) vant frem med anken sin i lagmannsretten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er gledelig at lagmannsretten har tatt Henning Holstads anke til følge og løslater ham, sier hans advokat Tom Glosimot til VG.

– Jeg håper at påtalemyndigheten leser avgjørelsen grundig og ikke finner det nødvendig å anke til Høyesterett, sier Glosimot.

Holstad ble sammen med Imran Saber, også kjent som «Onkel Skrue», pågrepet av politiet i en koordinert politiaksjon i midten av februar. De er begge siktet for grovt heleri.

Politiet vil anke

Mens Oslo tingrett mente fire ukers varetektsfengsling var nødvendig på grunn av fare for bevisforspillelse, har Borgarting lagmannsrett vurdert det som forsvarlig å løslate Holstad.

Oslo-politiet har allerede besluttet å anke avgjørelsen, men vil ikke be om oppsettende virkning, som betyr at siktede måtte bli sittende i varetekt frem til den nye behandlingen er ferdig.

– Vi registrerer at lagmannsretten er enig med politiet om at det er skjellig grunn til mistanke, men at de ikke er enig i vurderingen om bevisforspillelsesfare. Vi er ikke enig i lagmannsretten og vil anke til Høyesterett i løpet av morgendagen, sier politiadvokat Asmund Riegels.

Dermed løslates Holstad i påvente av ny vurdering hos Høyesterett. Etter det VG kjenner til slipper den tidligere Frp-polikeren ut av fengsel i løpet av kvelden.

Nokas-forbindelse

Helt siden slutten av 1980-tallet har Henning Holstad vært blant Fremskrittspartiets mest fremtredende politikere i Oslo.

BAKGRUNN:Den fengslede Frp-politikerens ville liv

Så sent som i 2008 var han både gruppeleder og komitéleder for Frp i bystyret. Holstad er for tiden er vararepresentant for Frp til bystyret i Oslo.

Etter det VG har fått opplyst mener politiet at Saber og Holstad angivelig har hvitvasket kriminelle penger gjennom forretningsdriften til politikeren. Saber skal blant annet ha fått utbetalt lovlig lønn, og vært ansatt som blant annet konfliktløser. En av politiets teorier er at pengene stammer fra Nokas-ranet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder