Foto:,

Erkjenner ikke straffskyld etter siktelse i imam-saken

Én mann er pågrepet og siktet etter angrepet på imamen Nehmat Ali Shah (57) natt til 17. juni. Mannen stiller seg uforstående til dette, og forventer å bli løslatt i morgen.

  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over fem år gammel

- Min klient sier han er overrasket over pågripelsen, og erkjenner ikke straffskyld, forteller mannens forsvarer, Kai Vaag til VG.

- Han har det greit etter forholdene, men ønsker å snakke med politiet så fort som mulig, sier Vaag.

Tidligere i dag ble det kjent at en person er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, etter at imam Nehmat Ali Shah ble angrepet og påført livstruende skader av en mann med hvit maske på Grønland da han var på vei hjem fra kveldsbønn.

Mannen som er pågrepet og siktet er tidligere straffedømt, ifølge NTB.

- Mannen vil bli avhørt så snart som mulig, og vurdert fremstilt for varetektsfengsling senere i uka. Mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet.

Forventer å bli løslatt

- Klienten min stiller seg uforstående til pågripelsen, og han forventer å bli løslatt etter avhør i morgen, sier advokaten til VG.

- Hva er relasjonen mellom din klient og imamen?

- Jeg må henvise til politiet med den type spørsmål, sier Vaag.

Shah fikk store skader etter angrepet som skjedde i hans egen bakgård. Politiet etterforsker saken som et drapsforsøk.

- En lettelse

- Min far synes det var betryggende å vite at de har pågrepet en person, og at politiet er på sporet. Politiet virket sikre på at de hadde tatt riktig mann, og fortalte at pågripelsen kommer etter to uker med intens etterforskning, sier sønnen til imamen, Jawad Haider til VG.

- Det er selvfølgelig en lettelse at politiet er på sporet. Nå håper vi å få klarhet i hvem som har gjort dette og hva motivet var, sier han.

Familien til imamen har følt frykt etter angrepet.

Håper på klarhet

- Vi har fått vite om pågripelsen gjennom media, og er lettet og glade for nyheten, forteller styreleder i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland, Ghulam Sarwar, til VG.

hovedimam ved moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo, Nehmat Ali Shah (57) ble knivstukket av en maskert person utenfor moskeen. Erik Andersen fra politiet og Ghulam Sarwar, verdslig leder i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo. FOTO: KRISTER SØRBØ/VG Foto:Krister Sørbø,VG

- Vi håper å få klarhet i hva som har skjedd. Jeg har tro på at politiet vil klare å løse saken og ta gjerningsmannen, forteller Sarwar. Han vet ikke hvem som er pågrepet.

- Jeg vil gjerne vite hvem gjerningsmannen er, og spørre ham hvorfor han var ute etter imamen vår, sier han.

Har holdt seg hjemme siden angrepet

Sarwar har snakket med imam Nemat Ali Shah i dag. Etter angrepet har han holdt seg hjemme.

- Imamen tror noen var ute etter å ta livet hans, så han har vært redd for at dette skulle skje igjen. Han har holdt seg hjemme og har ikke vært i noen samlinger i moskeen, forteller styrelederen.

- Han er glad for pågripelsen, og synes det er bra at politiet jobber med saken, forteller Sarwar.

Mer om

  1. Imamangrepet i Oslo

Flere artikler

  1. Én mann pågrepet etter imam-angrepet

  2. Imamens familie har følt frykt etter angrepet

  3. Kollega: - Gjerningsmannen ville ta livet av imamen

  4. Politiet: Siktede fanget opp på overvåkningskamera

  5. To siktet etter imam-angrep

  6. Naboer hørte noen dra i døren til oppgangen: - Det var spor av blod i bakgården

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder