TRE OMKOMNE: Turistbussen fra Sveits kjørte ut av veien på Lindmoen, seks kilometer nord for Trones i Nord-Trøndelag. Foto:Anne Brekkvassmo,

Ordfører: Har kriseteam klart: Tre omkommet etter bussulykke i Nord-Trøndelag

Her står den sveitsiske turistbussen etter å ha kjørt av veien på E6 i Nord-Trøndelag. Redningsarbeidere måtte klippe i bussvraket for å få løs skadede passasjerer.

  • Anja Elen Eikenes
  • Øyvind Gustavsen
  • Audun Jahren
  • Tor-Hartvig Bondø
  • Eirik Landsend Henriksen
  • Monica Bring Estensen
  • Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Tre personer er bekreftet omkommet etter at en turistbuss kjørte av E6 og inn i en fjellvegg i Namsskogan i Nord-Trøndelag, opplyser politiet. Politiet fikk melding rundt klokken 12.00

- Vi kan bekrefte at tre personer er omkommet, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt Rune Reinsborg til VG.

- I tillegg er én person hardt skadet og fløyet til sykehus med luftambulanse. Resten av passasjerene er lettere skadet og sendes til sykehuset i Namsos, sier han.

De skadede passasjerene skal nå ha ankommet sykehuset i Namsos, opplyser sykehuset på sine nettsider.

Politidistriktets pressevakt, Marte Dahl, sier at de ikke har noe informasjon om årsak eller hendelsesforløp som kan bekreftes.

- Vi har ikke kontaktet pårørende enda og vi vet ikke nasjonalitet til personene som er omkommet, sier hun.

SE VGTVs OPPDATERING HER

Bussen krasjet på Lindmoen, seks kilometer nord for Trones. Om bord på bussen var det 16 passasjerer og én sjåfør, ifølge politiet.

E6 ved Trones i Namsskogan er fortsatt stengt som følge av bussulykken.

- Strekningen er fortsatt stengt, når det åpnes igjen er usikkert. Politiet jobber fortsatt på stedet. Anbefaltomkjøring er via FV 755 og FRV 17, opplyser Torgeir Nekstad, trafikkoperatør ved statens region Midt, til VG like etter klokken 16.00.

VGs Tor-Hartvig Bondø er nå på stedet hvor den sveitsiske turistbussen kjørte av veien. Han rapporterer om at det kun er politiet som er igjen på stedet nå, krimteknikerne er i gang med sine undersøkelser i og rundt bussen.

Havnet under bussen

- Bussen var på vei sørover, så havnet den utenfor veien. Dermed ble passasjerer kastet ut og havnet under bussen, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt Rune Reinsborg til VG.

Ifølge Siv Anita Lindsetmo, som har vært på ulykkesstedet, kan det se ut som at bussen har kjørt over i motgående veibane før den kolliderte. Seks eller syv ambulanser er på stedet, samt to helikoptre. Redningsarbeidere har måttet klippe i stykker bussvraket for å få løs passasjerer.

- Personell på stedet sa de måtte skjære opp bussen for å få løs en person, Geir Ove Fossli, operatør ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag, til VG.

HAVNET UNDER BUSSEN: Ifølge politiet ble passasjerer kastet ut av bussen da den kjørte av veien, og havnet under bussen. Foto:Anne Brekkvassmo,

Buss fra Sveits

- Bussen var fra Sveits, forteller operasjonsleder Rune Reinsborg til VG. Den sveitsiske ambassaden er kontaktet.

Ifølge beredskapsleder Paul Skogen i Nord-Trøndelag er samtlige passasjerer fra Sveits, skriver Trønder-Avisa.

Den sveitsiske ambassaden bekrefter overfor VG at de er informert om ulykken og at informasjonen er brakt videre til de personer som tar seg av dette.

HAR DU TIPS ELLER BILDER? KONTAKT VGs JOURNALISTER

Politiet jobber med å finne ut hvem som var på bussen, hvem pårørende er og varsle dem, sier Kristin Ansnes i Nord-Trøndelag politidistrikt under direktesendingen på VGTV.

Ifølge beredskapsleder Paul Skogen i Nord-Trøndelag er samtlige passasjerer fra Sveits, skriver Trønder-Avisa.

Utenriksdepartementet i Sveits bekrefter overfor VG at de har kjennskap til ulykken.

- Sveitsiske representanter er i kontakt med norske myndigheter. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke bekrefte om noen av ofrene er sveitsiske. Vi jobber med å avklare dette, sier talsmann for utenriksdepartementet, Stefan Von Below.

VG har gjenntatte ganger siden klokken 13.30 vært i kontakt med det sveitsiske busselskapet som foreløpig ikke ønsker å uttale seg om ulykken.

Katastrofeberedskap

- På grunn av bussulykken har Sykehuset Namsos blitt satt i katastrofeberedskap. Det betyr at sykehuset gjør seg klare til å ta imot flere pasienter enn vanlig. Det blir også satt kriseledelse og kalt inn flere folk på jobb, sier informasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Trond G. Skillingstad, til VG.

TAR IMOT: Redningsmannskap står klare utenfor Namsos sykehus som har blitt satt i katastrofeberedskap. Foto:Kjetil Langeng,

Han sier at sykehuset har kontakt med folk på stedet, men ønsker ikke å si noe om tilstanden til personene som var om bord i bussen.

Foto: Grafikk:Sondre Nilsen,VG

Stengt vei inntil videre

Politiet opplyser til Vegsentralen at E6 vil bli stengt lenge. Det er en omkjøringsmulighet via Skorovatn-Tunnsjø-Steinfjellet og ned til E6 på Brekkvasselv.

Men det er kun biler som er mindre enn 3,5 tonn som kan bruke denne, opplyser Vegsentralen til Trønder-Avisa.

Ordfører: - Dramatisk

Ordfører i Namsskogan, Stian Brekkvassmo, sier til VG at kommunen har satt sitt kriseteam i beredskap som følge av ulykken.

- Vi har ikke satt kriseteam ennå, men har snakket med de aktuelle personene og bedt

TRIST: Ordfører i Namsskogan, Stian Brekkvassmo Foto:Javad M. Parsa,

disse om å være klare, sier Brekkvassmo til VG.

Det er også opprettet et evakueringssenter i Namsos hvor passasjerene kan oppholde seg hvis de ikke har behov for å være på sykehus.

Han sier at han opplever ulykken som dramatisk.

- Selv om dette ikke er personer noe her i kommunen kjenner, er det trist når noe slikt skjer. Særlig når det er så mange som omkommer, sier han.

Eldre passasjerer

Rundt seks mil av E6 går på langs gjennom Namsskogan kommune, noe som gjør at det stadig vekk skjer trafikkulykker i kommunen, ifølge ordføreren.

- Vi har dessverre blitt vant til en del ulykker. Det betyr at nødetatene i kommunen er godt trent i å takle slike ting. Brann- og redningstjenesten i kommunen driver mye mer med redning enn brann, sier ordføreren.

Ordføreren opplyser om at politiet har sagt til ham at passasjerene i bussen er eldre sveitsere på ferie i Norge.

Brekkvassmo sier at strekningen ulykken skjedde på er kjent for å være særlig dårlig, men at strekningen har fått ny asfalt så sent som i sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder