IKKE BEKYMRET: Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) møtte pressen i Stortingets vandrehall under tirsdagens finansdebatt. Foto: JAVAD PARSA

Siv og Erna: Ingen boligboble nå

Siv Jensen og Erna Solberg sier folk ikke har noen grunn til å frykte et krakk i boligmarkedet, og sier fallet i boligprisene kun er en normalisering.

Artikkelen er over seks år gammel

Finansminister Jensen sier til VG at hun ikke ser noen grunn til at boligeiere og -kjøpere skal frykte dagens marked.

Ingen boble-tegn

Mandag deltok finansministeren i maratondebatten om statsbudsjettet i Stortinget.

- Det er ingenting som tyder på at vi står overfor en boligboble. Analysene vi har hentet inn tyder på en avmatting etter kraftig vekst. Det er ingen nedgang, men utflating i boligmarkedet, sier Jensen.

Tom Staavi kommenterer: Festen er over

Hun mener norsk økonomi i all hovedsak ser ut til å gå godt.

- Norsk økonomi ser ut til å gå mot et normalt nivå neste år. Vi legger opp til økt vekst og optimisme, som følge av vårt statsbudsjett. Men andre faktorer, som oljeprisen, vil også påvirke dette, sier finansministeren.

Passe på psykologien

Hun får støtte av statsminister Erna Solberg.

- Vi har en avdemping på noen områder i norsk økonomi, men det er ingenting alvorlig foreløpig. Vi må passe på kostnadsproblemene våre og at psykologien ikke tipper feil vei, sier Solberg.

Hun er enig med sin finansminister i at boligprisene nå normaliseres og at det ikke er snakk om noen boligboble.

- Det er ingen grunn til å være redd for et krakk i boligmarkedet eller økonomien for øvrig. Sysselsettingen er høy og folk har høye inntekter, så det er ingen grunn til å frykte fremtiden, så lenge det ikke skjer noe stort og uforutsett som vi ikke kan ha kontroll over, sier Solberg.

LITT BEKYMRET: Jonas Gahr Støre (Ap). Her med Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg (bak). Foto: HELLE GANNESTAD

Ingen bråstopp

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Jonas Gahr Støre sier til VG at han er enig med regjeringens vurdering av boligmarkedet.

- Sammenlignet med andre land, ser det ut til å gå bra i Norge. Men vi ser en oppbremsing på noen områder. Også NHO spår en fortsatt vekst på rundt 2,5 prosent, så det er ingen bråstopp. Jeg tror heller ikke at boligmarkedet nå er i en boble, men at vi ser en utflating av prisnivået, sier Støre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder