ÅPENT: Publikum kan besøke innsiden av regjeringskvartalet denne helgen. Foto: Sara Johannessen

Høyblokka åpnes for publikum

Lørdag og søndag kan publikum komme inn i regjeringskvartalet for å se hvordan det ser ut i Høyblokka over to år etter terrorangrepet 22. juli 2011.

Artikkelen er over seks år gammel

Bygget er i dag tomt og nedstrippet, men det er likevel ikke vanskelig å forestille seg hvilke krefter som var i sving under terrorangrepet.

Vinduene er borte, trappetrinnene er flere steder sikret med stropper og deler av gelenderet er ødelagt. Heisene er fjernet og de tomme heissjaktene står igjen som store, åpne sår.

Store ødeleggelser

- Det var solide branndører i alle etasjer. Trykket var så sterkt at ståldørene ble brettet rundt hjørnene og så ut som en L etterpå. Det sier litt om hvilke krefter som var i sving, sier kommunikasjonsrådgiver Pål Weiby i Statsbygg.

Tirsdag fikk pressen omvisning i det ødelagte bygget. Lørdag og søndag slipper publikum inn mellom klokken 12 og 15. Det vil bli innslipp i puljer, og Statsbygg regner med å ha kapasitet til å vise rundt 600-800 personer.

Åpner dørene

I alt åpner 105 bygg og hager i Oslo sine dører for publikum til helgen.

Også R4 i Regjeringskvartalet kommer til å ha åpent hus. Også denne bygningen, som ligger rett over veien for Høyblokka og har helikopterdekk på taket, ble sterkt ødelagt i terrorangrepet 22. juli 2011.

Mer om

  1. 22. juli

Flere artikler

  1. Bevar 22. juli-senteret

  2. Ny rapport friskmelder Høyblokka

  3. Terrorfare kan stanse enighet om regjeringskvartal i tre

  4. Slik kan 22. juli-minnesmerket i regjeringskvartalet bli

  5. Her blir det infosenter om 22. juli

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder