STEVNER: Professor Nina Karin Monsen og flere andre motstandere av ekteskapsloven har stevnet staten. Foto: Aftenposten

Nina Karin Monsen går til rettssak mot Staten

Nina Karin Monsen mener alle kristne ekteskap ble ugyldige etter den nye ekteskapsloven. Nå går hun til rettssak mot Staten.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Filosof og forfatter Nina Karin Monsen, forlagssjef Asle Dingstad og flere andre har nå engasjert en advokat som gjør seg ferdig med stevningen til Oslo tingrett. De går nå rettens vei i kampen for å reversere den nye ekteskapsloven, melder lokalradiostasjonen Gimlekollen Radio.

- Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under. Staten pleier ellers å ha folkeavstemninger over radikale samfunnsendringer, sier Monsen til NTB.

- Vi ønsker å få svar på om kristne ekteskap nå er gyldige juridisk. Vi ønsker likebehandling med partnere som kan samtykke til likekjønnet ekteskap. Vi kan ikke akseptere at barn mister rett til far i norsk ekteskap. Om vi ikke vinner fram i norsk rettsvesen, anker vi videre til FNs menneskerettighetskomité, fortsetter Monsen, som ikke vil navngi advokaten som jobber med stevningen.

Jussprofessor Hans Petter Graver tror ikke Monsen og co. vil vinne fram i norsk rettsvesen.

- Jeg har vanskelig for å se hvordan ekteskapsloven kan være diskriminerende. De kan få prøvet ut saken i forhold til Menneskerettighetskonvensjonen, men jeg har liten tro på at de vil vinne fram, sier Graver. Han ledet også utvalget som nå har utarbeidet en ny diskrimineringslov.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder